Mijn maandboek

20 juni 2018

Vandaag is de kick off van mijn nieuwe website , aankomende tijd gaan we nog werken aan wat nieuwe teksten maar met het eindresultaat ben ik zeer gelukkig mee!! Veel leesplezier!!

www.vondel-flyers.nl  

Maikel Baggermans enorm bedankt voor je tijd, moeite en vakmanschap !!!! 

19 juni 2018

Het fondseizoen is in zijn volle omvang begonnen . Gisteren 3 duiven ingekorft voor Pau en vanavond inkorven voor Perigueux, een stuk of 5-6. 

Kwam er gisteren achter dat ik helaas niet opgenomen ben in de uitslag van de 1e Perigueux voor fondclub Gooi en Eemland. Nu heb ik geen kampioensaspiraties maar vindt het altijd wel een leuke competitie. Hopelijk sta ik er wel op van St Vincent. Het is niet anders .

Vrijdag ook nog inkorven voor de midfond , de dagfond laat ik waarschijnlijk aan mn neus voorbij gaan. Al met al een vol weekend !!! 

17 juni 2018

Zojuist mijn eerste gedraaid van St Vincent 11.45. een 3 jarige , de Vaalwitte. 

DeVaalwitte.jpg

Weer niet aanzien komen . Nu hopen dat de andere 3 ook nog komen !!

14 juni 2018

2 weken geleden kreeg ik bericht van een niet duivenmelker bericht dat er bij hem een duif van mij zat . Groot was mijn verbazing dat de duif zat op het Duitse eiland Sylt aan de westkust van Denemarken . De beste  man had al een plaatselijke duivenmelker ingeschakeld  om de duif te verzorgen , ze was immers broodmager en totaal uitgeput .

Na ook contact met deze meneer gehad te hebben heeft hij de duif weer losgelaten na verzorging en ja hoor... gisteren zat ze op het hok toen ik uit mijn werk kwam !

Ben er toch wel wijs mee dat ze er weer is en uiteraard zeer dankbaar dat Willi en Bernd zo hun best voor mij hebben gedaan . Van andere verloren duiven hoor je immers nooit wat!

  zwartbonte-1.jpg De `Sylt` net na thuiskomst , !!

 

11 juni 2018

Dit weekend een lange zit gehad , alle plannen door elkaar omdat er zaterdag en zondag lang gewacht moest worden op de lossingen. Gien werd een prima africhting voor mij , s` avonds 3 duiven thuis en s`ochtends om 6 uur zat de laatste al te wachten. 

Pont st Maxence werd uiteindelijk Asse Zelik en als ik ergens slechte ervaringen mee heb dan zijn het wel ingekorte vluchten . Bij het afslaan miste ik nog mn beste doffer en beste jaarlingdoffer . Gelukkig was de oude doffer er s`avonds weer , maar vanmorgen was de jaarling er nog niet . Ik hou hoop maar heb wel een slecht gevoel hierbij.

Morgen inkorven St Vincent !! Gaan als het goed blijft gaan 2 koppels mee , allemaal voor de 1e keer naar St Vincent.!! Dan nu iedere week een grote vlucht ....het is hoogseizoen !!!

3 juni 2018

Goh wat een apart vluchtje is het nog geworden zeg .....het lag veel meer uit elkaar dan ik verwacht had zeker als ik keek naar de aankomsten van Limoges . Ik mag zeker niet klagen en heb een mooie tijd duif . Duivinnetje voor de eerste keer mee en mooi op tijd en wat opviel nog superfit. Het is een duivinnetje met verschillende bloedlijnen . Vader komt van duivensportcentrum `t Harde en de moeder van wijlen Ernst Verheijen .

de408.jpg 1e van Perigueux, de 408

Helaas mis ik nog mn 1e en 2e getekende maar ze zullen wel nakomen hoop ik 

1 juni 2018

Het is zover, we staan voor de eerste marathonvlucht van 2018.

Als het goed is gaat vanmiddag Perigueux los. Ik heb 6 duiven ingekorft, 3 doffers en 3 duivinnen. Of ze in goede doen zijn weet ik morgen , de echte vorm is er nog niet maar dat hoeft ook nog niet , het seizoen is nog lang. Hopelijk kloppen al mn planningen :-).

De duiven zagen er iig goed uit......morgen zal ik een update geven .

Later meer......

7 mei 2018

Wat een mooi weer zeg ....dan is duiven opwachten heerlijk . Zaterdag vlogen we Peronne met een mooie kopwind . De duiven kwamen regelmatig aan het was aangenaam wachten . S`avonds miste ik helaas nog 6 duiven . De volgende dag zijn daar nog 3 van gekomen ....dus weer 3 minder . Alle late van 2016( vorig jaar ook maar 3 vluchtjes gehad) en 2017 zijn nu weg .....zegt genoeg lijkt me . Omdat ik het toch niet allemaal vertrouwde de duiven en mest laten controleren, en wat denk je ? Juist helemaal niets. Ik moet het denk ik echt zoeken in het opleiden van de jonge duiven ......ik ga eens kijken hoe ik dit ga aanpakken. Ik   wil nl ook op vakantie .....dilemma!

Verder vielen er tussen de oude ook genoeg jaarlingen en deze hebben net allemaal een paar vluchtjes meer gehad, ik ga er vanuit dat ik heb probleem ontdekt hebt.

Over een paar weken  gaat de nieuwe website in de lucht !!!

Nog even geduld !!

2 mei 2018

Het komt toch een keer goed!!

Ondanks dat ze er best even voor nodig hadden heb ik deze keer wel alle duiven thuis ....zal dit het omslagpunt zijn ? Ik hoop het . Apart was dat deze keer de jaarlingen zo thuis waren maar een aantal oude duiven er meer tijd voor nodig hadden . Maar dat maakt niet uit .

Eind deze maand al de eerste overnacht vlucht van de afdeling 7 . Ik wil proberen er 4 voor klaar te maken!

Zaterdag mooi weer , ze moeten bijna allemaal weer mee !!

23 april 2018

Wat een drukke tijden , vergeet gewoon mn maandboek bij te houden maar heb nu ff wat meer tijd.

Goed het seizoen tot nu toe .....bedroevend !! 3 vluchtjes gehad en de teller van verliezen staat op dit moment totaal op 11 !    Een  2 jaarse en de rest allemaal jaarlingen.......toch te weinig opgeleerd ? Het moet haast wel , ze zie er mooi uit dus er zal niet veel mis mee zijn . Ik moet gaan proberen de jonge duiven veel meer ...en vooral veel eerder af te gaan richten . Maar zulke verliezen als dit jaar is wel uniek ....en gewoonweg klote.

Als dit zo doorgaat dan ben ik gauw klaar voor dit jaar . Gelukkig komen de oudere duiven gewoon goed af , dus laat ik me daar maar aan vast houden.

Over een maandje of 2 gaat hopelijk mijn nieuwe website in de lucht zodat ik de Marathon daar op kan verslaan met fotos en wat info per vlucht .

Ik ga maar weer krabben ....misschien helpt het !

 

Later meer !!

 

18 maart 2018

We gaan opschieten , het seizoen 2018 staat voor de deur . Nu nog de klok verzetten en 20 graden erbij dan kunnen we de duiven gaan voorbereiden. Dit jaar hebben we in afdeling 7 een extra meerdaagse vlucht voor St Vincent , dat vindt ik wel mooi . Kan ik wellicht enkele 2 jaars 3 korte vluchten geven voordat ze volgend jaar naar de echt verre vluchten gaan. 

 

Kweek gaat goed , jongen komen mooi op !!

Op naar beter weer !!

 

12 maart 2018

Dit weekend ook weer de duiven los gehad . Zaterdag was mooi weer dus er weer uit . Doffers beginnen al wat beter te vliegen maar nog niet lang . Wel toen de havik er weer tussen dook maar deze keer had ie geen prijs . Ik denk wel dat de duiven er vaker uit moeten en moeten leren omgaan met de aanwezigheid van de rover .

In de middag de duivinnen er voor het eerst uitgelaten en s`avonds miste ik nog een mooi laat duivinnetje . Tot op heden is ze nog niet terug .

Kortom het gaat nog niet zo lekker 5 keer in totaal hokken los gehad en 2 duiven minder , zo gaat het hard !!

Alle kwekers zitten nu op jonkies .....2 late duivinnen hadden ieder een eitje onbevrucht  en bij 1 ouderkoppel is een eitje niet uitgekomen . Dus ondanks de kou een prima geboortegolf !!!

 

8 maart 2018

Dom,dom,dom.........gisteren laat in de middag hok 2 doffers losgelaten.......na 10 minuten was er regen . Het werd al wat schemerig en dan weet je het wel .....daar was ie .....meneer Havik . En weg een mooie jaarling doffer .

Echt  mijn eigen dikke schuld !!!

 

4 maart 2018

Gisteren naar de voorjaarbeurs in Houten geweest dus het seizoen 2018 is begonnen. Weer veel sportvrienden ontmoet en het was echt druk in houten . Dan lijkt  het of de duivensport floreert maar niets is minder waar . In de vereniging waar ik in speel hebben we nu nog 5 vliegende hokken .....hoelang we dit volhouden is wel te raden , als er 1 iemand afhaakt zijn we gewoon gezien. Maar laten we het leuk houden , vandaag was hier de aftrap en is het eerste hok weer eens los geweest . De oude duiven stoven weg maar de jaarlingen waren nog wat behoudend. Ivm met de roofvogel heb ik ze maar kort losgelaten en toen snel naar binnen . De kweek gaat lekker . Eerste jongen liggen er en veel eitjes aangepikt !! 

Ook nog de aankoop van het jaar gedaan..... een koppeltje lokduiven ...figurita`s ..... niet echt nodig maar was er al heel lang naar aan het kijken  ....ik ben er dus helemaal klaar voor !!!

20180303_161008.jpg

30 januari 2018

Langzaam aan kom ik weer uit mn winterslaap , hoogste tijd om weer wekelijks wat te gaan neerpennen .

Binnen nu en 2 weken wil ik de kweekduiven gaan koppelen als het weer het toelaat .Ik heb dit jaar 12 kweekkoppels en heb op het laatste moment toch nog een jonge doffer voor de kweek aangeschaft en het is werkelijk een juweel van een duif .

17-1859821f.jpg

Het is een kleinzoon van de Milos van Verweij de Haan en komt ook uit de lijn van het Fenomeen van mn oude buurmannen , gebrs Helsdingen . De duif komt van G Hamstra en zn , Hardewijk.

Ik heb op dit moment 21 vliegkoppels maar daar zullen er nog wel een paar van afvallen omdat de jonge duiven maar een paar keer in de mand gaan en ze dus niet veel ervaring hebben . Dit wil en moet ik toch eens wat beter gaan aanpakken ,dus als het lukt gaan ze de eerste jonge duivenvluchten mee . Wat me tegenhoudt is dat ik de duiven dan moet chippen .Ik vindt dit zo een onzin maar ja ... het is niet anders .

 

Volgende week ga ik de duiven enten tegen paramyxo en dan is het seizoen voor mij begonnen . Ook ga ik ze binnenkort weer loslaten ....met alle risico`s vandien . Maar ja ...ze moet vliegen !!!

 

11 november 2017

Weinig nieuws onder de regenwolken , de jonge doffers hebben allemaal hun bak op de vlieghokken . De duiven komen niet meer los ...ik durf het gewoon niet meer aan !

Vandaag begonnen met een paratyfus  kuur welke ik ongeveer 10 dagen geef over het voer ......de duiven zijn nagenoeg door de rui , een enkele moet nog het laatste pennetje gooien . Verder ben ik op winter rust , hokken worden nu 1 keer per week gekrabd en de duiven krijgen 1 keer per dag voer , dus ik ben hooguit een kwartier per dag met de duiven bezig . Wel kijk ik in de weekenden de duiven altijd even goed na en neem ze in de hand of ze niet te vet worden .

 

16 oktober 2017

een korte update: 1 jaarling kwijt door waarschijnlijk de rover . De duiven komen nu nog maar mondjesmaat los .

Verder gaat de rui voorspoedig !

Wel veel last gehad van one-eye cold maar t lijkt nu weer over . Voor aankomend seizoen is de ploeg weer volledig aangevuld met nieuwe beloftes ........hopelijk gaan ze het waar maken !!!

 

3 september 2017

Nog 1 weekje en dan zit het seizoen erop . Wat de jonge duiven betreft heb ik niet veel meer verspeeld , sterker nog van de de vlucht van gisteren mis ik er nog 1 en van de allereerste vlucht heb ik ook nog best wat duifjes teruggekregen dus heb ik aanvulling genoeg, er zijn er nu nog ongeveer 20 van de eerste ploeg ( 14 weg tot nu toe)  .

Nu nog wat late jonkies spelen op de taartvluchten en dan kunnen we gaan selecteren .

Wat selecteren betreft ga ik beginnen op het kweekhok , er gaat niet veel uit maar wel enkele duiven waar ik na 3 jaar niets meer over heb .  Verder heb ik voor de kweek niet veel meer nodig , heb zelfs wat duivinnen teveel maar dat vind ik wel fijn .

Bij de oude vliegers is de rui wel flink ingevallen , er liggen nog wat jonkies uit de 29e ZLU St Vincent en 100e ZLU Agen jaarlingen welke ik van de winter zelf africht en als ze overblijven een plekje in de vliegploeg gaan krijgen .

Verder ga ik deze winter werken aan een nieuwe website waarop ik ook een beetje de vereniging wil gaan promoten en ook wat fimpjes wilt toevoegen. Hebben we deze winter toch wat te doen !!! 

17 augustus 2017 

Na lange tijd maar eens een update neertikken . Ten eerste de vakantie , wat was het heet in  Italië maar we hebben er wel van genoten !!

Het oude duivenseizoen zit er op en ik ben enorm tevreden over hoe het fondseizoen is verlopen , tuurlijk waren er ook een paar slechte optredens maar de 2 top 100 plaatsen bij de ZLU maken veel goed !!

Na de vakantie had ik een week de tijd om de jongen klaar te maken voor hun eerste vlucht . De duiven zagen er ondanks dat ze kaal gaan vallen goed uit en na zelf een keer te hebben afgericht gingen ze de wagen in voor 150 km .......wat een tegenvaller werd dat zeg . 16 van de 34 jongen heb ik niet meer gezien . Dat was wel even slikken maar de moed bijeengeraapt en met de rest natuurlijk gewoon verder gaan .

Gisteren middag liet ik de jongen los voor hun dagelijkse rondjes totdat ik een enorme klap hoorde tegen het raam . Ze waren duidelijk van iets geschrokken maar daar maak ik me nooit zo heel druk over . 

Alleen bleek wel dat ik er s`avonds nog 8 miste !!! 4 van ronde 1 en 4 laatjes .....meestal na zo een voorval zitten ze er in de ochtend wel maar tot nu toe (09.00) geen veer meer gezien . De moed zakt je dan wel in de schoenen . Als dit zo doorgaat is 2017 een verloren kweekseizoen geworden en staat het spel voor 2018 op losse schroeven . Hopelijk verspeel ik niet al teveel meer aankomende tijd  zodat er nog iets van aanvulling voor volgend jaar overblijft .

We blijven positief ....alhoewel dat nu even niet meevalt 

17 juni 2017

Het laatste marathonweekend zit er voor mij op maar t was wel mooie en een slechtere .

Te beginnen met Orange had ik er 11 mee en gisteren maar 2 thuis , er waren nog veel duiven onderweg , hopelijk komen er nog een paar . Op Orange 2 kleine prijsjes .

Maar dan St Vincent ochtendlossing !!! Om 06.43 was de 185 er en speelt de eerste in de fondclub G & E. Deze duif laat me echt nooit zitten en na al heel wat mooie prijzen nu een echte kopprijs ! Ik had er 3 mee en 2 in de klok , dik en dik tevreden . 

de185.jpg De 185 ,gekregen  net na aankomst .

Nu de jonge duiven gaan voorbereiden op de natour !!!

14 juli 2017

Morgen gaan hopelijk Orange en St Vincent los . Op Orange heb ik er 11 mee en op St Vincent 3.

Ik hoop echt dat ze morgen eruit gaan omdat ik maandag  vroeg naar het werk moet . Volgend jaar ga ik maar eens serieus nadenken over een doormeld systeem . Dit geeft teveel spanning !! Maar eerst morgen maar eens afwachten , ik heb er goede hoop op !

Dit worden de laatste marathonvluchten van dit jaar . Hierna ga ik me bezig houden met de jonge duiven en deze voorbereiden voor de natour . Ik kijk maar nooit teveel naar de jonge duiven omdat ik te druk met de oude ben . Ze vliegen al wel lekker maar t moet echt wel beter , dus werk aan de winkel !

 

8 juli 2017

Dit weekend relatieve rust , ik heb alleen wat duivinnen mee op Duffel .

Volgende week kijken of de duiven mooi genoeg zijn voor St Vincent en Orange , beide ochtendlossingen .

Duiven zien er nog steeds prima uit en staan goed in de pennen , nu maar hopen dat ze er nog zin in hebben !!

 

PS 

Gisteren mn eerste van St Vincent gekregen , waar die verblijf heeft gezocht weet ik niet maar hij is geweldig verzorgd !!

5 juli 2017

Zo Agen zit er eindelijk op ....wat een week wachten zeg niet normaal . Gelukkig is het wachten hier beloont met een mooie tijdduif bij de jaarlingen .

Ik had er 5 mee en heb er op dit moment (17.00) 3 thuis . Ben dik tevreden !

Agen.jpgJaarlingduivin geklokt op dinsdagavond ( v Dommelenx L. Outshoven )

 

3 juli 

En dan toch de eerste gewonde van de rover !! Maar gelukkig leeft t jonge duifje en komt het wel goed . Hij miste zn knijpring dus misschien heeft iemand dit diertje verzorgd !!

Gewondeduif.jpg

2 juli 2017

16.05 en ik zit rustig te wachten op de duiven van Asse zelik ( was Melun ...maar ja regen regen regen ).

Intussen hoor ik alweer de eerste verontrustende geluiden over de africhting jonge duiven ( heb zelf niet mee)..t zal toch weer niet ......hopelijk komen ze nog goed ( is nu mooi weer) en zitten alle hokken vanavond weer vol .

Dan morgen maar hopen dat Agen bordeaux losgaat , weersvoorspelling ziet er veel beter uit .... maar wat ik er nog van mag verwachten !! Heb alleen jaarlingen mee en zitten morgen 7 dagen in de mand .....ben er best wel bezorgt over maar gewoon weer rustig afwachten , kan er toch niets aan veranderen .

 

25 juni 2017

Jeetje wat een weekend zeg zoveel duivenvluchten en zoooo veel regen , het was beter weer voor eenden dan voor duiven . 

Dit weekend 4 vluchten gehad :

Perigueux 7 mee en 2 nette prijzen,met de eerste 2 getekenden voorop , altijd leuk .

15-1524391.jpg De 15-391 mijn eerste op Perigueux ( drijfnat net na aankomst ).

Dan hadden we in de middag een midfond en dagfondvlucht . De midfond verliep hier weer goed maar de dagfond liet op zich wachten . Ze kwamen ver na de prijzen thuis zagen er ondanks dat ze doorweekt waren goed uit dus kunnen gewoon weer mee .

S` avonds was het wachten op de uitgestelde vlucht van Pau welke Mont de Marsan werd , voor mij 1004 km . En het werd een rappe vlucht . Voor een vroege moesten wij hier rond 20.30  draaien maar dat lukte niet  dus om 23.00 maar naar bed gegaan . Om half 4 werd ik wakker van gefladder in de dakgoot dus ging toch maar ff kijken en ja hoor daar zat de 13-185 op het dak . Na wat geklungel kon ik hem constateren om 03.51 uur ...dus tataa..ook ik heb een nachtvlieger . Oke het is geen vroege maar ben er toch blij mee, helemaal toen om 05.15 uur mn 2e getekende viel !!!

Straks even afslaan en dan aan de slag met de Bordeaux Jaarlingen , en het lijkt weer een nat weekend te worden maar t is nog ver weg !!!!

 

18 juni 2017

Nou St Vincent zit er ook op en ik wacht nog steeds op de eerste( nu zondag 16.00 uur).......wat slecht zeg !! Het waren niet mn beste maar dit zag ik echt niet aankomen . 

En dan nu maar op naar Pau en Perigeux!!!

Pau gaan 3 duiven mee en Perigeux denk ik 8 ......slechter dan St Vincent kan gelukkig niet dus ik ben weer hoopvol gestemd . Deze week 4 x inkorven ...t is nu topdrukte !!

16 juni 2017 

St Vincent is los om 12.30 met een flinke kopwind . Ik heb  3 duiven mee , 2 doffers , 1 duivin 

1e get doffer gebr Limburg x Knopper/Schipper

2e get. duivin Gebr limburg soort

3e get. doffer Gebr Limburg 

Ik hoop dat ik er eentje pak , ze waren in mijn ogen in prima conditie .

Morgen weten we het !!!

11 juni 2017

Het is bijna zover ...St Vincent !!  Er gaan  2 doffers mee en 1 duivin , ze zien er goed uit en worden gespeeld op kleine jongen . Kan niet wachten !!

Afgelopen weekend 2 vluchten gehad en de duiven kwamen enorm goed naar huis , met de conditie zit t wel goed op dit moment !! De Pau ploeg en Perigeux ploeg  zijn nu ook klaar , geen idee hoeveel km ze hebben gehad maar t moet genoeg zijn .

T begint nu voor de fond een drukke tijd te worden , hopelijk wordt het wat maar ja.... dat blijft afwachten !

 

5 juni 2017

Afgelopen zaterdag hebben de St Vincent duiven hun laatste oefenvlucht gehad . Het werd een snelle vlucht en alle duiven waren weer mooi thuis . Nu wordt het zaak de duiven klaar te stomen voor St Vincent en daarna de andere ploegjes voor de marathon vluchten .

Het begint spannend te worden !! St Vincent ga ik met 3 duiven meedoen !!

 

29 mei 2017

Vandaag bij het loslaten van de oude duiven zie ik ineens dat een jaarlingdoffer er wat gek uitzag. Bij nadere inspectie lijkt de duif in de hand 2 keer zo groot . Bij wat navraag blijkt dat er een luchtzak is gescheurd. Remedie is  doffer rustig zetten en tijd nemen om het te laten genezen. Gelukkig schijnt de duif wel zijn vliegwaarde te behouden en daar ben ik blij om omdat deze jaarling goed afkwam op de invlieg vluchten . Ik denk dat het jaar er voor deze duif opzit !!

27 mei 2017

Wat een gekke hete taaie vlucht vandaag....soms heb je van die vluchten waar de fondduiven ook ruim prijs kunnen vliegen ,nou dit was er zo 1!! Maar dat maakt het wel zo leuk uiteraard . Op dit moment ( 18.00) nog 3 te gaan van de 29 dus ben meer dan tevreden . Volgende week gaan we weer verder !!!

22 mei 2017

En er zit weer een weekend op ....dit keer een supersnelle vlucht !! Ik begon wel te laat te klokken om op de uitslag te komen maar na de 1e geklokt te hebben waren er na een halfuur 28 van de 30 binnen . Uurtje later was alles weer compleet .

T gaat nu met rasse schreden naar de fondvluchten toe er zijn al een aantal koppeltjes gezet om ze op de juiste stand in te korven . Dit jaar wil ik niet alleen op eitjes spelen maar ook op kleine jongen. 

Dit weekend de verduistering bij de oude duiven opgebroken en nu hopen dat er langzaam wat vorm op gaat komen . Ik doe dit voor het eerst dus ben benieuwd of het goed uitpakt .

Ook besloten om wat meer jaarlingen te sparen voor volgend jaar maar ze moeten wel de dagfond op .

We gaan het beleven !!

 

14 mei 2017

Zo weer een weekje dichter bij het fondseizoen, we schieten al op . Gisteren vlogen de duiven uit Peronne 290 km  . Wat opviel is dat alle duiven alweer terug uit het noorden kwamen maar dat kan natuurlijk met zuid in de wind. Heel snel kwamen de duiven niet af en ik mis er op dit moment ook nog 1 duivin. Hopelijk komt  ze nog .

Deze week voor het eerst de jonge duiven los gehad en hier 1 weg en 1 met een kapot pootje terug. Wel grappig dat al 3 jonge duiven deze week al een nachtje buiten hebben doorgebracht maar wel meer mooi thuis zijn .

Ik ga toch 3 duiven klaarmaken voor St Vincent , ik vind het te mooi om niet mee te doen .

Op naar volgende week .

 

 

 

7 mei 2017

Gisteren hebben de duiven een vluchtje vanuit Quivrain gehad . De eerste waren echt mooi op tijd maar helaas bleef alles vliegen en op het dak kapel zitten . Waarschijnlijk tevbeel voer gehad want ze zaten meer achter elkaaar aan dan dat ze aanstalten maakte om naar binnen te gaan . Na 13 minuten viel de eerste op het hok en toen volgde er velen . Binnen een half uur waren er 26 van de 31 geconstateerd ....helaas wel allemaal te laat om op de uitslag te komen .

Nu (09.00)ga ik even naar de buurman om de duiven te laten controleren voor het eerst dit seizoen . Ik verwacht niet dat ze veel hebben maar we zullen het zien .

Op naar volgende week !!

3 mei 2017

Zo t is weer even geleden maar vanaf nu weer iedere week een update . Tot nu toe verloopt het seizoen volgens verwachting . De duiven komen behoorlijk af en de daarbij horende verliezen zijn ook volgens verwachting . Wel moet ik volgend jaar als ik weer laatjes heb met deze dieren wel iets gaan doen . Zo meegeven heeft geen enkele zin en je speelt ze zo weg ,en dat vind ik toch zonde. 

Langzaam aan gaan we richting de fondvluchten , ik heb er zin in , maar ik bekijk nog wel even of ik St Vincent meedoe . Eerlijk gezegd heb ik er nog geen bruikbare duiven voor maar ja.....ik wil zo graag meedoen !! Misschien moet ik er toch nog even over nadenken !

Latersssss!!

15 maart 2017

Weer even tijd voor een update . De duiven gaan nu regelmatiger los als ik op tijd thuis ben van het werk . Ze vliegen natuurlijk nog niet super maar dat komt wel . Volgende week ga ik waarschijnlijk de vliegduiven koppelen  en dan na 4 dagen broeden op weduwschap en wordt er gericht gekoppeld .

In het kweekhok lag tot mijn grote schrik een jonge doffer dood , de dag ervoor was er niets aan te zien en dan dit ! Heb wel heel goed het kweekhok in de gaten gehouden maar de andere duiven zien er top uit ....snap er dus niets van , duif is pas een klein jaar oud . Misschien wel een hartaanval ofzo .

Zonde maar niets aan te doen , ik heb nog genoeg duiven om van te kweken en over een tijdje weten we weer niet waar we met de jongen heen moeten :-) 

 

 

1 maart 2017

Zo de winterstop zit erop, we gaan beginnen aan seizoen 2017!!

Wat is er zoal gebeurt deze winter . Ten eerste heb ik een extra hokje voor de kweekduiven gebouwd . NU heb ik dus wat meer ruimte voor de vliegkoppels . 

De kwekers zijn intussen gekoppeld en de eerste eitjes zijn er weer . Wel veel nieuwe duiven in het kweekhok  ( Gebrs Hendriks , C van der Laan ) maar het koppelen verliep soepel , geen kapotte koppen of enorme knokpartijen .

Zaterdag naar Houten voor de voorjaarsbeurs , altijd gezellig en kans om wat spulletjes in te gaan slaan , maar of dat helpt betwijfel ik nog steeds en toch doe ik het .

Het seizoen zal voor mij wat korter zijn ivm met de vakantieplanning , St Vincent ZLU zal de laatste vlucht zijn ( mochten de duiven er klaar voor zijn ) daarna lekker met de jonge duiven aan de slag .

Ik heb er weer zin in !!

 

26 september 2016

De duiven ruien hevig wat een veren-bende zeg . Heb je het net een beetje opgeruimd dan ligt er aan het einde van de dag weer een berg !! Maar ze zijn dus goed bezig en zien er gezond uit .

Afgelopen zaterdag nog wat hok-versterking gehaald bij de gebrs Hendriks uit Zeist , deze mensen gaan helaas stoppen . Ik heb een mooi koppel kunnen kopen waar ik al eerder 2 prachtige jongen uit had gekregen . Ook heb ik nog extra een duivin meegenomen , dochter 1e nationaal Montauban 2013, wat een geluk kan een mens soms hebben . Het is dat mijn kweekhok nu echt vol zit anders had ik er nog een paar meegenomen . Dus mochten er nog mensen versterking zoeken wees er snel bij !

Door de aankopen dit jaar  heb ik drastisch moeten selecteren in het kweekhok , en wat er nu zit is nog wat teveel maar kan ik gewoonweg niet zomaar wegdoen omdat er prachtige exemplaren tussen zitten , dus aankomend jaar zal ik wel wat teveel hebben .

In de herfst ga ik plannen maken voor de tuinrenovatie zodat ik volgend seizoen in een mooie tuin de duiven kan opwachten .En er komt ook een extra afdeling bij , nu al zin in de kweek voor 2017 !!!

5 september 2016

Zo het seizoen zit er voor mij op . Zaterdag de jonkies voor het laatst meegehad en die kwamen zo kaal thuis dat ik een week eerder stop . Dit komt ook beter uit met mijn werk , ik ben bijna de hele week laat thuis en dan wordt t toch niets meer .

Volgend jaar hoop ik een beter seizoen te gaan beleven en daar ga ik  eens goed over nadenken hoe dat te doen !

Ik wil wel volgend seizoen ook weer op vakantie dus zal ik een paar mooie vluchten moeten uitzoeken . Dit jaar eens thuisgebleven maar dat is  niets voor mij , dus volgend weer lekker een paar weekjes weg ! Ik ga zowel ZLU als middaglossingen inkorven en stop met de vluchten ongeveer na week 3 in juli , dan heb ik zat vluchten kunnen spelen . Maar nu eerst weer selecteren aankomende tijd !!

22 augustus 2016

Afgelopen zaterdag de jonge duiven meegehad op Oudenaarde ong. 185 km. Bij mij kwamen de jongen langzaam en allemaal alleen terug uit het noorden . Ik had er 25 mee en had er zondag ochtend 22 thuis , dus toch 3 nog onderweg! Wat opvalt is dat ik alle jonge duiven uit een nieuwe kweekduif ( E . Verheijen) nog heb ! Nu ik toch een nieuwe start in het kweekhokje maak is dit hoopvol. Maar zaterdag as krijgen we Zuid oosten wind en warmte , meestal erg slecht voor jonge duiven maar ze moeten mee ! Nu maar hopen dat het mee aat vallen !!

16 augustus 2016

Weinig nieuws op dit moment . Het enige wat gebeurt is het africhten van de jonge duiven .

Na 3 keer mee in de wagen zijn er nog 25 van de 28.

We gaan zien wwar het schip gaat stranden .

31 juli 2016

Zo het fondseizoen zit er voor mij op . Gisteren Cahors vervlogen en weer geen goed resultaat hebben kunnen neerzetten . Wat ik ook probeer ik kan met deze duiven helaas niet op de uitslag komen . Ik zal dit najaar nieuwe plannen moeten gaan maken zodat ik langzaam aan kan gaan bouwen aan een prijsvliegende groep duiven . De eerste stapjes zijn hierin al gemaakt !

Vandaag de eerste africhting met de jongen en ik moet er nog 8 van de 28 op dit moment hebben . Laat ze maar lekker zoeken maar ik hoop natuurlijk wel dat er vandaag of morgen nog een paar duifjes bijkomen :-)

 

29 juli 2016 

Terwijl ik zit te wachten op de lossing van Cahors nog even een verslagje van afgelopen week neertikken.

De jonge duiven zijn deze week 2 keer weggebracht en ze waren al thuis voordat ik er was .Zaterdag gaan ze voor het eerst met de auto mee , het zijn er nog 28.

Maandag was het wachten op de duiven van Narbonne en zo waar heeft de NL13-1044185 me weer niet laten zitten en zit misschien nog bij de eerste 500 ZLU . Dit zou is zijn 4e prijs van 5 keer mee .

Ik had er 3 mee en ze zijn ook allemaal weer thuis .

 

19 juli 2016

Schade valt niet mee bij de jonkies . Net nog 1 gekregen in deze warmte .....nog 8 te gaan ! 

18 juli 2016

Zaterdag een pittige Orange gehad , ik moest om 14.00 weg en toen was er nog geen duif aangekomen .

Om 16.00 was ik nog even thuis en toen was mn 1e getekende er in blakende conditie !! Je snapt niet dat ze er niet eerder was . Wel nog 3 duiven weg .

 

Vanochtend voor het eerst de jongen in de ochtend los gelaten en tot op heden mis ik er nog 20 van de 38!! Hopelijk kan ik morgen vertellen dat het uiteindelijk allemaal mee viel , maar ik vrees dat dit zo een jaar wordt waarin het gewoonweg niet lukt . Maar we wachten rustig af met dit schitterende weer . Vanavond inkorven voor Narbonne !!

10 juli 2016

En weer een weekend voorbij . Ponst Maxence verliep goed , ik had de ploegjes van Agen en Perigeux weer mee en ze kwamen lekker af . Wel was het weer een lange zit van Albi 

Om 13.34 draai ik een jaarling duivinnetje en ben daar best blij mee . Niet te vroeg maar toch . Ze is van het Schaerlaeckens / Gebrs Limburg soort . Na het uitslaan was er nog een jaarling-doffertje gearriveerd . Deze duifjes mogen nu rusten en volgend jaar weer op reis .

Het duivinnetje had het overigens erg benauwd . Ik ben een kwartier bezig geweest om haar  va het dakkapel naar beneden te krijgen . Vanochtend was ze gelukkig weer opgeknapt .

Dinsdag weer Orange inkorven , vandaag gaat mn broer ze lappen vanuit Veghel , mooi trainingkje!!

 

5 juli 2016

Vanavond gaan we weer inkorven  een fondvlucht , deze keer gaan we naar Albi .

Ik wil waarschijnlijk alleen jaarlingen inkorven , dat zullen er dan 5 zijn . Ben benieuwd of ze me kunnen verrassen !!

Tot Laterrrzzzz

29 juni 2016

Bordeaux Agen zit er ook weer op .

De 1e duif krijg ik net voor 07.00 wat nog een staartprijsje is en de 2e was er om half 10 . Deze duif is wel gekwetst en kwam thuis met een kale borst en een grote blauwe plek maar was verder prima in orde !

Kijken of ik een groepje kan maken voor Albi , van de 2 koppels die ik er voor had kan ik helaas maar 1 duifje spelen ,haar doffer is zn staart kwijt en van het andere koppel is de doffer vanuit Tours achtergebleven . Het zit gewoon even niet mee op dit moment maar we houden de moed erin . Mocht Albi niets worden ( met 1 duif ga ik niet ) dan gaan we voor Orange !!!!

26 juni 2016 

Vandaag zijn er thuis :

Perigeux 5 vd 6

Tours  2 vd 3

Pont st max 9 vd 9 

Kijken of ik de duiven van Perigeux nog een beetje kan oplappen voor Cahors en/of Orange .

25 juni 2016

UPDATE:

S`avonds net voor 19.00 valt de eerste ook mijn 1e getekende . Ik heb ze niet meer geklokt omdat ik dacht dat het wel voorbij zou zijn , dom was nog prijs geweest !!!

Nou , heb ik zo uitgekeken naar dit weekend ,moet ik nu gaan proberen dit zo snel als mogelijk te gaan vergeten .Op dit moment, 18.00,  heb ik thuis :

Perigeux 0 van de 6

Pont st Max  7 van de 9

Tours 1 van de 3 

Agen uitgesteld , en als deze pas maandag ochtend komen worden ze niet geklokt ivm werk ! Ik had er best wat van verwacht maar dit zeker niet.

Uithuilen en opnieuw beginnen :-)

 

22 juni 2016

Een druk weekje ! Deze week 4 vluchten inkorven 

Agen 2 mee

Brive 6 mee

Bourges 2 à 3 mee

Pont St Max  ongeveer 7 mee

Een paar duifjes blijven thuis want die moeten een eitje gaan leggen 

Nu maar hopen dat er vrijdag en zaterdag gelost kan worden 

13 juni 2016

afgelopen weekend 2 keer Pont St Maxence gehad en twee keer alles thuis . Wel moesten ze ff zoeken maar alle duiven zagen er bij thuiskomst goed uit .

Helaas dit jaar geen St Vincent maar volgende week begint hier het fondseizoen met Brive en Agen .

Op Brive gaan er waarschijnlijk 5 mee en naar Agen oude waarschijnlijk 3 . Kan me nu niet snel genoeg gaan ! 

Duiven voor Albi zitten ook gekoppeld en morgen worden alle jaarlingen gekoppeld . Waar deze naar toe gaan zie ik nog wel .IiG moeten ze nog op de midfond mee om ervaring op te doen en een enkele dagfondvlucht !

 

6 juni 2016

Gisteren een uitgestelde vlucht vanuit Oudenaarde gehad . Duiven goed af maar niet supervlot . Er is nog 1 duif achter ( het laatste late jong  van vorig jaar).

De jonge duiven gaven tekenen van Coli aan dus meteen 4 in 1 mix in het water gedaan en ze lopen er nu weer  fris bij !!

Aankomende week gaat de Brive en Agen groepjes voor het laatst mee . 1 duivin had haar eerste ei al na 4 dagen en zal dus worden ingekorft op aangepikte eitjes .

Aankomende week 2 vluchten en nu maar hopen op mooi weer !!

 

29 mei 2016

Gisteren alleen meegedaan op Orleans , door de voorspellingen durfde ik de rest niet te wagen maar wat blijkt , Peronne werd een hele mooie vlucht met snel verloop . Op Orleans 2 duiven mee en s`avonds geen duif , s`morgens zaten ze netjes te wachten en waren verder in prima conditie . Ze mogen in de herkansing .

Nog 2 weken alles inkorven en dan de Agen en Brive groepjes klaar maken . Het begint nu op te schieten . Morgenavond worden de eerste duiven gekoppeld ! 

 

23 mei 2016

20160523_174447.jpg

Laat ik nu toch voor het eerst een duif met kuifje kweken !! Grappig ( V Dommelen x Jellema )

Krijg ik vandaag ook nog een jaarlingdoffer thuis na 3 weken !! Op knappen en hij mag het nog eens gaan proberen .

22 mei 2016

Gisteren een beetje gekke vlucht vanuit Melun gehad . De duiven hadden flink de vaart erin en het lukte zelfs om 4 duiven op de verenigingsuitslag te krijgen . De laatste duiven deden er nog best lang over en mn laatste was een 3- jarige duivin ! Wel alles mooi voor het afslaan thuis . Volgende week ga ik de eerste koppels zetten voor Brive en Agen ...het gaat langzaam beginnen . Aankomende week de 1e dagfond vlucht en daar wil ik 2 duifjes met wat snelheid in hun bloed op inkorven , de rest mag vrijdag weer mee .

Volgende week meer nieuws !!

14 mei 2016

Deze week geen duiven mee , ik vond het temperatuurs-verschil te groot en gezien ik pas op Brive /Agen wil mee doen geeft me genoeg tijd om ze er voor voor te bereidden . Blijf altijd onwennig een weekend zonder duivenwedstrijd !!

Volgende week mogen ze weer mee !!

09 mei 2016

Het is weer even geleden dus gauw wat neertikken . Vorige hadden we een koude vlucht uit Quivrain met stevige wind op de kop. Maar de duiven kwamen prima naar huis . Op 1 na binnen het uur alles binnen , de laatste was er na het uitlezen van de klokken 

Afgelopen weekend een vlucht uit Laon en met het mooie weer in het vooruitzicht rekende ik op een leuke vlotte vlucht want om 17.00 zou ik met oude vrienden van de middelbare school lekker gaan stappen in Assen, dus dacht dat de duiven dan ruim op tijd thuis zouden zijn . Dat liep even anders , alle duiven kwamen 1 voor 1 naar huis en voor het uitlezen miste ik nog 5 jaarling doffers . Bij thuiskomst was dat nog steeds zo , dus ben ik met een rotgevoel naar Assen vertrokken . Gelukkig zijn er zaterdag en zondag nog 3 nagekomen , dus 2 weg en daar had ik totaal niet opgerekend . Ach ja ik hou het nog steeds dat dit selectie is .

Op naar de volgende vlucht!

 

Ps Brive en Agen  worden  de eerste vluchten waarop ingekorft gaat worden , helaas geen St Vincent dit jaar  

 

24 april 2016

Gisteren een koude en nare  dag voor de duiven gehad , ook voor de mens niet prettig wachten .

De duiven zijn naar tevredenheid naar huis gekomen , ik had alles mee en ook de jaarlingen kwamen prima af . Het viel me op dat ze aan gewicht weinig hadden ingeboet .

Wel een laat duivinnetje ontbreekt op dit moment nog dus nu nog maar 1 late van vorig jaar over . Dat experiment is dus niet gelukt en gaat ook niet herhaald worden .

We gaan nu hopen op veel beter weer voor volgende week want in principe moet alles weer de mand in !!

Op naar volgend weekend .

16 april 2016

vandaag heb ik niet meegedaan omdat ik de voorspellingen niet goed genoeg vond . Achteraf gezien valt het allemaal reuze mee ...helaas voor mij . Volgende week moet de hele ploeg weer mee .

Vrijdag kreeg ik nog een duivinnetje terug van vorige week , ze was er wel aan maar niet op . Gauw een vitaboli en 2 eiwitcapsules opgestoken en volop voer gegeven , komt wel goed denk ik .

 

11 april 2016

Afgelopen zaterdag een mooie vlucht gehad van ongeveer 150 km . Niets over het weer en de omstandigheden te klagen . Wel over het terugkomen van mijn duiven ! Weer 4 duiven weg , 2 laatjes , 1 duifje wat na maanden terugkwam en duivin waarvan ik alle zusjes vorige week al kwijt raakte . Ik zie het maar als selectie want ik denk dat de duiven kerngezond zijn , het zal wel aan het weinige africhten en wellicht de kwaliteit liggen .

De duiven trainden vandaag geweldig met dit mooie weer dus daar ligt het ook niet . Hopelijk heb ik straks wel 10 vliegkoppels om een paar mooie vluchten te gaan spelen .

Volgende week meer !!

3 april 2016

Zo de op is eraf . Gisteren de eerste africhting gehad en het viel hier niet mee , sterker nog op dit moment mis ik er nog 7 van de 32 , waarvan er 1 is opgegeven uit Staphorst. Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt aan het begin van het seizoen maar voor mezelf heb ik er een eventuele reden voor .

Pas afgelopen week ben ik serieus begonnen met het trainen , dit door het vooruitzetten van de klok . Misschien is dit toch tekort maar helaas kan dit niet anders ivm laat thuis van het werk. Ook kan het een reden zijn dat ik de jaarlingen maar weinig heb ingespeeld en er zaten ook nog een stel laatjes bij. We gaan het aankomende weken meemaken of het beter gaat .

Op naar volgende week !!

 

22 maart 2016

Vorige week woensdag zijn de vliegduiven bij elkaar gezet . Ik wil de duiven 4 dagen laten broeden en dan op weduwschap tot de fondvluchten en dan gericht koppelen . Afgelopen zondag  8 laatjes weggebracht en 7 weer terug gekeerd . Aankomende week moeten ze weer even een stukje weg .

Ook is het eerste eitje uitgekomen bij de kweekduiven , binnenkort ligt het hok weer vol met van die piepende lelijke dingen !!

20160308_154512.jpg

Nog een koppel die ik  wil voorstellen .

De doffer is een rechtstreekse K v Dommelen x een duivin  van mn broer waar veel Jellema in zit .

8 maart 2016

Vorige week donderdag is er toch weer een jong doffertje door de vermoedelijk de havik  opgejaagd , maar dit keer had de havik pech , duifje herstelt prima .

20160303_142206.jpg

( Doffertje gekregen van L . Outshoven )

Even geleden maar het volgende koppel wil ik voorstellen 

20160308_154454.jpg

Rode doffer is kleinzoon Rode Marathon (gebrs Limburg) x  Blauwe duivin uit kldtr Rode Vanoppen ( gebrs Limburg)

27 februari 2016

Hoogste tijd om weer eens iets neer te zetten . De kwekers zijn op 21 februari samengezet en door het voorkoppelen is dat geen centje pijn .Alleen kom ik voor 1 doffer een goede duivin te kort , ik heb er maar een stel laatjes bijgezet zodat ie zelf iets kan kiezen maar of dat snel gaat waag ik te betwijfelen , we zullen zien . De andere 7 koppels staan me op dit moment prima aan . 

Vanmorgen even de duivinnen laten vliegen maar zo gauw ze vallen haal ik ze direct binnen ivm het roofvogel gevaar , toch moeten ze eruit om de vleugels los te houden . Laatste tijd veel over roofvogels gelezen maar wat de juiste aanpak is weet ik niet , alles wat ik lees is te verschillend en overal zal wel een kern van waarheid inzitten . We gaan wel zien hoe het loopt dit jaar maar heb maar wel vast 20 ringetjes extra genomen , just in case !!!

 

2 februari 2016

Afgelopen vrijdag zijn alle vliegduiven geënt tegen paramyxo dus die zijn weer klaar voor het nieuwe seizoen . Vorige week nog wel een laat doffertje van het hok kwijtgeraakt , erg jammer , was een heel mooi beestje . Ook heb ik contact met dhr Franssen over het constateren op de ZLU vluchten . Hoewel andere kunnen genieten van het handmatig klokken van de duiven is het helemaal niets voor mij en dat houdt ook tegen om meer hier op in te korven . Volgens de heer Franssen is de kans groot dat we vanaf dit jaar wellicht ook alleen elektronisch kunnen constateren . Dat zou zou ( voor mij ) een groot pluspunt zijn , ben benieuwd of het ook echt zo zal zijn .

 

27 januari 2016

Gisteren toch iets eerder dan gepland alle duiven gescheiden , vliegers en kwekers! De temperaturen schieten zo omhoog en ik zag de duiven al lekker knikken naar elkaar . Mooie hiervan is dat ik nu weet hoeveel doffertjes en duivinnen ik heb ,,,en hier verbaasde ik me over . 19 doffers  en 17 duivinnen (incl laatjes ) . Nu weet ik dat ik nog best wat duiven ga verspelen in het begin maar toch ...nog nooit zo een groot aantal vliegduifjes gehad ..wat nu? Gewoon de duiven gaan inspelen en kijken bij de eerste dagfondvlucht wat er nog over is , pas daarna gaan we de fondvluchten plannen !!

 

10 januari 2016

Een nieuw jaar een nieuw begin ! Maarrrr.... helaas ook last van wat oud slecht nieuws . De havik heeft toch weer geprobeerd wat duiven te verschalken , gelukkig is hem dat niet gelukt . Wel missen een doffer en duivin alle staartpennen . En toch laat ik de duiven iedere week een keertje los in de hoop dat ze alert worden op die veelvraat !

 20160110_1315021-1.jpg

Ik wil iedere week ook even een kweekkoppel voorstellen , ze zijn voorgekoppeld en zitten nog samen . Eind januari ga ik de duiven scheidden en in maart gaan we proberen wat moois te kweken !!

Hierboven koppel 1 .

De doffer is van het soort van P Solleveld vnl ras Florizoone  X  Duivin soort gebrs Limburg ( kldtr Rode Vanoppen x Inteelt Spirit ).

Volgende week meer !!

 

30 december 2015

Zo het jaar 2015 zit er op , nog 1 dagje en dan begint 2016 . 

Het was een jaar vol leermomenten op duiven gebied dit jaar !! Leuke duiven op tijd gedraaid maar ook veel verspeeld en kwijtgeraakt aan de havik .

Wel mooie prijzen gespeeld op mijn eerste volle fondseizoen :

11 Nat Aurillac S3

218e  Nat Orange S3

307e  Nat St Vincent S3

806e (od) Bordeaux/Agen ZLU  

Wat 2016 gaat brengen wordt weer spannend , hopelijk wordt het iig een mooi duivenjaar !!

Afgelopen maandag naar Soest geweest bij de marathonduivenjournaaldag en toch 2 leuke fondduifjes op de kop getikt voor een belachelijk vriendelijk prijsje . Het zij 2 laatjes dus laat ze maar lekker uitgroeien , we zien wel wat het wordt .

Op naar 2016 !!!

13 december 2015

Deze week ben ik begonnen met het voorkoppelen van het kweekhokje . Ik zet de duiven gewoon eens een nachtje samen zodat ze aan elkaar kunnen wennen . De meeste koppels zijn al gelukt op 2 na , maar tijd zat nog . Na een dag of 2 haal ik de duivinnen weer weg , behalve de goed gekoppelde duiven , die mogen samen blijven . Echt de duiven scheidden doe ik pas eind januari . Ik wil begin maart gaan kweken , vorig jaar deed ik de 3e week van maart maar ik merkte dat ik te krap zat in tijd zo voor het seizoen .

De vliegduiven zitten ook nog gewoon bij elkaar en bijna alle duiven zijn gekoppeld ( vrije keuze ).

1 doffertje is helaas afgevallen , hij zat ineens in elkaar gedoken en herstelde niet na een paar dagen . En dat terwijl de rest blaakt van de gezondheid. 

Binnenkort zal ik de kweekkoppels eens voorstellen !

29 november 2015

Het jaar loopt alweer op zijn einde , nog even en ik ga me opmaken voor het nieuwe seizoen . Eigenlijk ben ik daar al een beetje mee begonnen . Vorige week naar de Nationale Manifestatie geweest en wel wat ideetjes opgedaan . Uiteraard ook andere liefhebbers gesproken . Gisteren naar de verkoop van wijlen E Verheijen in Putten geweest en 2 duivinnen op de kop kunnen tikken waarvan 1 echte beauty . Ik had al eens eerder aangegeven dat het zoeken naar goede duivinnen een soort sport is geworden en ik heb er nu 1 die qua bouw aan al mijn normen voldoet , nu nog even hopen dat ze een paar goeie geeft .

Zo een zaalveiling is nog steeds het leukste om te doen , lekker duifjes kijken en een beetje bijkletsen !!

 

15 november 2015

2 weken geleden heb ik de duivinnen bij de jonge doffers op het vlieghok gelaten om vast een beetje te koppelen voor het vliegseizoen. Er zijn al een aantal koppeltjes ontstaan dat heeft vast te maken met het zachte weer van afgelopen weken .

Verder is er weinig te melden ,. Ik probeer de duiven 1 x per week los te laten maar vandaag gaat dat ook niet met dit weer . Verder zit alles in winterslaap :-)

Tot laterzzzz......

27 oktober 2015

Vandaag kreeg ik een jong duivinnetje terug welke ik verspeeld ben in augustus op een vlucht waar veel jonge duiven op verspeeld zijn . Ze zag er prima uit en heeft duidelijk gezworven aan haar verweerde pennen te zien . Het valt me toch ieder jaar weer op dat je van bepaalde koppels alle jongen overhoudt en dat is al een mooi begin , zo ook dit duivinnetje waarvan ik alle broertjes en zusjes nog heb ( lijn Limburg / Jellema ).

Ik heb ook  2 jaar geleden 2 duivinnen ( Gebrs Limburg) gehaalsd bij dhr BK Snijder uit het hoge noorden . Dit jaar met deze beestjes gekweekt en op 1 na alle jongen uit deze 2 zusjes over !! Ben nu al benieuwd wat ze volgend jaar doen .

Verder is het rustig op het hok , de laatste pennen zijn er bijna uit .

9 oktober 2015

De duiven zitten lekker in de rui en ik heb de jaarling doffers al op het vlieghok gebracht . Zo te zien loopt de verdeling van de broedbakken voorspoedig . Ik ben zo een beetje klaar met de selectie en ik moet zeggen dat het me niet tegen valt , tuurlijk is niet alles geweldig in de hand maar het is zeker geen troep.

Dit weekend mogen de duiven weer los en nu maar hopen dat ze allemaal weer thuis komen . Vorige week was er nog een aanval op mijn koppel duiven maar deze rover was een stuk kleiner en onervarener en heeft dus geen slachtoffers gemaakt .

Deze winter moet ik flink op zoek naar perfect gebouwde duivinnen voor de kweek .... altijd een leuke uitdaging !!

Tot later !

27 september 2015

Gisteren lekker de duiven los gehad , althans dat dacht ik . Naar nu blijkt mis ik wederom een duif en wel mn 1e van St Vincent dit jaar . Het is nu zondag en hij is nog niet terug . Als dit zo doorgaat is de lol er snel vanaf . Ik weet niet zeker of het de havik is maar ik ben er voor het eerst sinds ik duiven heb er goed slachtoffer van . De havik heeft nu naar vermoeden al 5 duiven gepakt en jaagt soms als een bezetene achter de duiven aan als ze op het hok willen vallen .

Geen idee wat ik eraan kan doen en of het altijd de havik is maar ik raak eigenlijk nooit duiven kwijt bij huis tot dit jaar dan . Ik weet dat ik niet de enige ben maar voor mij is het nieuw.

Ik ben een voorstander om de duiven het hele jaar los te laten in het weekend maar of ik dit kan gaan volhouden is nog maar de vraag .

We zullen het wel zien !

20 september 2015

Alweer een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven . Dat komt omdat ik altijd na het seizoen een beetje duivenmoe ben . Ik ben bezig met de selectie en de eerste duiven zijn verwijderd , een heel proces voor mij omdat ik nooit overhaaste beslissingen wil nemen en selecteren is zo definitief!

De jonge doffers zitten in het vlieghok , op zoek naar een broedbak . Over een maand gaan de jonge duivinnen hier ook naartoe zodat zich alvast wat koppeltjes kunnen vormen . Van eieren leggen is dan bijna geen sprake .

Ook moet ik naarstig op zoek naar goedgebouwde jonge duivinnen voor het kweekhok , altijd een leuke speurtocht maar eigenlijk haal ik ze liever bij 1 a 2 goede liefhebbers , ik zal toch naar een soort van stammetje moeten toewerken .

Volgende keer weer meer !!

24 augustus 2015

Goed, ik heb besloten om de jonge duiven verder lekker te laten uitruien en groeien . Weersvoorspellingen zijn deze week ook  niet heel fraai en wat er nog zit staat mij prima aan . Dus seizoen 2015 is klaar !!

23 augustus 2015

Gisteren een vluchtje uit Feluy gehad . Ik had er 20 mee en op dit moment 16 thuis . Valt op dat sommige jongen uit 1 koppel er wel allemaal zijn en andere zijn allemaal weg , ik zal het maar selectie noemen .

Net even gekeken en wederom veel meer doffertjes dan duivinnen zijn er nog . De verhoudingen lopen totaal scheef en dat nu al 3 jaar op rij . Als ik het goed heb gezien heb ik ongeveer 75% doffers en 25% duivinnen .Blijft voor mij een raadsel .

Ik weet niet of ik volgende week nog meedoe . Duiven vallen nu supersnel kaal en ik heb er al niet teveel over .Ik ga er over nadenken !!

20 augustus  2015

Afgelopen zondag de eerste vlucht voor de jonge duiven gehad en aanvankelijk leek het goed te gaan . Maar rond het middag uur ging het regenen tot en met dinsdag ochtend , funest voor de duiven . Zondag 19 van de 29 thuis en maandag in de stromende regen nog 1 . Het gaat hard op deze manier . Zaterdag hebben ze het over zuidoosten wind , kost bij mij meestal ook duiven maar ze moeten toch echt mee , anders blijven ze dom .

We zullen het zien !!

14 augustus 2015

Vanavond de jonge duiven inkorven voor hun eerste echte wedvlucht . Ik zal de duiven niet klokken, thuis

komen is het doel dus de duiven zijn helemaal vol gevoerd( en zullen wel slecht binnenkomen ;-) . Nu zijn er hier in de regio erg veel jonge duiven al weg en is het weer morgen ook niet optimaal , toch moeten ze mee om ervaring op te doen . Meestal is er ergens wel een gaatje om de duiven goed te lossen dus daar reken ik gewoon op . Er gaan er 29 in !

Morgen weten we meer !!

3 augustus 2015

Het fondseizoen zit erop ! De laatste vlucht vanuit Bergerac was een hele pittige . Ik had er 9 mee en heb er maar 3 thuis , waarvan 2 nog in de prijzen . Helaas mis ik mn eerstgetekende nog . Voorop kreeg ik een jaarlingdoffer ( Limburg/Knopper schipper) en deze zag er verbazend goed uit na zoveel uur vliegen , geklokt om 14 .38 . Gevolgd om 14 .43 door mn 2e getekende . Deze doffer ( v Dommelen ) heb ik van mijn broer gekregen en vlieg dit jaar 2 x mee en 2x prijs .

Toch is het voor mijn hok een zware selectie geweest dit jaar . Ik begon met 29 duiven in het vlieghok . Daarvan ben ik er 3 aan de havik ( waarschijnlijk ) kwijtgeraakt . Op dit moment heb ik nog 8 vliegduiven ....

Verder gaan we deze week beginnen met het inkorven van de jonge duiven , ben benieuwd hoe dat gaat want de verliezen hier in de regio`s zijn dramatisch geweest , ook onder de fondspelers .

30 juli 2015

Vandaag voor het eerst de jonge duiven maar eens afgericht , samen met mijn broer. Bij het loslaten gingen ze maar langzaam uit de mand ( onwennigheid). Uiteindelijk vertrokken ze na een paar rondjes . Bij het wegrijden kwamen we direct in een hoosbui terecht wat ons de wenkbrauwen deden fronsen . Bij thuiskomst waren er al een stuk of 17 thuis , alleen liepen ze slecht binnen . Na ongeveer 2 uur was de rest er ook ,alle

 29 weer thuis, de kop is eraf !!!

Maandag moeten ze met de club mee .

Dinsdag een ploeg van 9 duifjes ingekorft  voor Bergerac middaglossing ......ben benieuwd . De meeste duiven zijn in de herkansing , dit zijn duiven die 3 dagen of later thuiskwamen . Ook enkele ervaren duiven mee .... we zullen zien !!

24 juli 2015

Net terug van het africhten van de oude duiven . Ik had een behoorlijke ploeg meegenomen zodat ik dinsdag eventueel wat te kiezen heb . Ik zal een ploegje van ongeveer 4 a 5 duiven uitzoeken .

22 juli 2015

Net terug van een lekkere korte vakantie in Italië ! Bloedheet maar wat een mooi land ! Ga ik nogmaals naar terug, zeker weten .

Vanmorgen gelijk aan de slag gegaan om de oude klaar te maken voor de laatste vlucht van het jaar Bergerac .Hier gaan een aantal herkansers op vnl jaarlingen . Dit zijn meest duiven die meer dan 3 dagen te laat waren . Deze vlucht zal dus de scherprechter voor ze worden . De verwachtingen zijn niet al te hoog maar wie weet laat 1 ervan zich zien .

Ook wil ik vrijdag toch jonge duiven gaan inkorven , ze beginnen nu nl kaal te vallen en ik wil ze wel graag wat vluchten geven . De Jonge duiven worden niet zoals in het verleden opgeleerd maar mogen direct met de club mee .Ik zal met ongeveer 30 jongen beginnen !

Ook de late jonkies moeten er hoognodig voor de eerste keer uit . Deze krijgen aan het einde van de ochtend open hok.

11 juli 2015

Dit weekend speelde ik mee op Orange ochtendlossing en St vincent zlu. Voor mij werd het een weekend met gemengde gevoelens .

20150711_070237.jpg De  14-894 net na aankomst , 218e Nat Sector 3

 

Op Orange kon ik mooi op tijd een jaarling duivin ( vnl Gebrs Limburg soort via G Vedder). Om 07.01 was ze weer thuis !! Waarschijnlijk goed voor plaats 218 Nat. Sector 3 !! De tweede duivin ook een jaarling was er om 09.43 ( AS/ Gebrs Limburg )en deze pakt nog een mooi staartprijsje 1053e Nat Sector 3. Nummer 3 , mn 1e van St Vincent middaglossing,  was om 10.52 thuis , daarna werd het stil .

Op St Vincent had ik mijn grote favoriet van dit jaar mee samen met nog 2 doffers . Tot op heden is er geen van de drie thuis en dat viel dus ronduit tegen .In totaal had ik 9 duiven mee dit weekend en heb er 3 thuis .

Ik ga nu eerst heerlijk op vakantie naar Italie en zit het fondseizoen er grotendeels voor mij op . Wel wil ik nog wat duifjes in de herkansing spelen op Bergerac , ik zie wel hoe ik dat ga aanpakken na de vakantie !

8 juli 2015

Gisteravond het ploegje voor Orange ingekorft , waarvan veel jaarlingen.

1Doffer Gebr Limburg jaarling

2 Doffer K.v Dommelen ( via L.Outshoven)

3Doffer Gebrs Limburg/L v Nimwegen  jaarling

4Doffer Gebrs Limburg

5 Duivin AS/Gebr Limburg/ Eijerkamp

6 Duivin Gebrs Limburg/ Solleveld /de Haan

2 vluchten op 1 a 2 dagen als het goed is.

Ik kijk er nu al naar uit

7 juli 2015

Gisteren heb ik 3 duiven ingekorft op St Vincent ZlU

1 Doffer vnl zware fondrassen ( solleveld/de haan / knetsch)

2 Doffer Jellema / Solleveld

3 Doffer jaarling Gebrs Limburg

Duiven vond ik erg mooi dus ik hou goede hoop .

Vanavond inkorven voor Orange ochtendlossing , even goed de duiven beoordelen en dan mogen er 4 tot 6 duifjes mee ! De voorspellingen zien er prima uit !!

 3 juli 2015

Net komt de laatste jaarling duivin thuis van Agen , hongerig en wat magerder maar zeker niet kapot !

Volgend jaar mag ze het weer gaan proberen .

Helaas ook een duivin bestemd voor Orange vanochtend gewond thuis van het trainen , haar krop is kapot ....misschien kan ze nog mee op Bergerac , we zullen zien .

Ik denk toch ook te gaan inkorven maandag voor ZLU St Vincent en dan op dinsdag voor Orange .

De beslissing neem ik zondag !

 

30 juni 2015

Na lang piekeren heb ik besloten om niet in te korven voor de fondvlucht deze week . Reden is de hitte, onduidelijke lostijden en toch vooral zuinig zijn op mijn duiven .

Ik wil nu maandag as inkorven voor St Vincent ZLU en op dinsdag Orange !

28 juni2015

Gistermiddag/avond zijn er gelukkig nog 2 duiven van Agen erbij gekomen .Dit zijn jaarlingen ( 1 heeft een oude ring ) en ze voelden nog zeer goed aan . Voor dit jaar zijn deze duiven klaar!

De ploeg voor Cahors is onder voorbehoud ivm het voorspelde weer

1Doffer  Limburg /Solleveld /de Haan  2 jaar oud

2 Doffer Gebrs Limburg 2 jaar oud

3 Duivin overwegend Gebr Limburg jaarling

4Doffer Gebrs Limburg jaarling

5 Duivin Gebrs Limburg jaarling

27 juni 2015

Gisteren werd de ZLU vlucht Agen gelost om 06.30. Met veel zuid in de wind was ik er ongerust op dat de duiven vroeg konden vallen . Aangezien ik deze avond diplomering op mijn school had , heb ik de buurman Karel gevraagd om de eventuele vroege duif op te vangen . Rond 21.10 was ik thuis en er was nog geen duif aangekomen . Om 21 .27 viel ineens de 2-jarige  krasbonte doffer ( gekregen van mn broer ) op het hok . Wederom was het schrikken ! Hij is gespeeld op een jong van 7 dagen.

Het is een mooie 21e melding oude duiven in de NIC Soest .

Op dit moment is het nog steeds mijn enige thuis , het lijkt wel een gewoonte te worden , een mooie duif maar nr 2 .....Ho maar !

Dinsdag inkorven Cahors , het belooft een hele zware te worden .

25 juni 2015

Gisteravond kwam ik erachter dat ik weer een duivin miste . Deze keer is het een jaarling duivin welke s`avonds mooi thuis was van Aurillac( dochter van mn 1e duif) . Ik vrees dat het weer de roofvogel is , ik baal ervan als een stekker .

Wel heb ik afgelopen dinsdag nog een jaarlingdoffer thuis gekregen van Aurillac . De teller staat dus op 5 thuis van de 7 , MAAR 1 is dus van het hok verdwenen (roofvogel). Ik laat de duiven nu al op een andere tijd los los nl in de vroege ochtend ipv de avond.

Morgen Bordeaux Agen , het ploegje is :

1 Doffer Jellema/Solleveld ( is eigenlijk een jaarling mar heeft een oude ring om )

2 Doffer K v Dommelen ( via L .Outshoven)

3 Duivin jaarling Gebr Limburg

4 Duivin Jaarling Gebr Limburg

 

21 juni 2015

Gisteren een mooie dag beleeft . Om 08.58.36 klok ik mijn eerst getekende van Aurillac . Ik wist direct dat het een vroege was omdat ik de wedstrijden via internet volg en ik zag dat het verloop moeizaam ging . Het is een duif gekweekt uit 2 duiven gekregen van L.Outshoven . Het ras is hoofdzakelijk Brinkman/v Dommelen .S`avonds had ik er 3 terug van de 7 en op zondagavond kwam er nog een jaarlingdoffertje .

De duif heeft een naam gekregen ,de Blauwe Gart ,  iets wat ik nooit doe maar dit is wel een hele mooie prestatie .

20150620_085908-2.jpg 11e Aurillac Nat sector 3 tegen 7639 duiven!! Foto gemaakt net na thuiskomst .

Op naar Bordeaux Agen  !!!

 

19 juni 2015

Gisterenavond bij het trainen van de oude duiven zag ik vanuit de woonkamer een roofvogel door het koppel schieten ( als de 2x deze week) . Ik vermoed dat ie deze keer prijs had want het duivinnetje , welke als 2e thuis was van St. Vincent ontbreekt nu nog . Ik baal ervan als een stekker ! Misschien dat ze nog komt maar ik vrees voor het ergste .

Nu wachten of Aurillac losgaat vanmiddag , ik neem aan van wel .

15 juni 2015

De ploeg welke mee mag naar Aurillac is geworden

 1 Doffer Brinkman/V Dommelen ( ouders L. Outshoven) op jong 5 dagen

2 Doffer Gebrs Limburg ( Comb Knopper/ Schippers) op jong 8 dagen

3 Duivin Gebrs Limburg op jong 5 dagen

4Duivin Gebrs Limburg op jong8 dagen

5 Doffer Comb Knopper Schipper op jong 8 dagen

6 Doffer Gebrs Limburg/Koopman/ op jong 8 dagen

7 Doffer Gebrs Limburg/De Haan /Solleveld op jong 4 dagen

 

14 juni 2015

Gisteren was het dan zover , St Vincent 2015! Vroeg op , alles klaarzetten en wachten maar . Het lange wachten werd beloont om 12.37.01 . Geen vroege prijs maar wel mijn eerste prijs ooit op St Vincent ! Ben er reuzeblij mee . Het was een doffertje van het K.v Dommelen soort en gekweekt door mijn broer Luuk! Om 14.24 kreeg ik een duivinnetje en dat is net na de prijzen dus zij krijgt nog een nieuwe kans .

20150613_123749.jpg De 1e duif van St Vincent 2015!

 

Ook had ik er gisteren 11 mee op Pont St Maxence en met harde wind op de staart had ik ze met een 40 minuutjes allemaal weer thuis . Dit was tevens de laatste vlucht voor de Bordeaux groep.

Dinsdag weer inkorven voor Aurillac , er gaan er waarschijnlijk 6 mee !

10 juni 2015

De St Vincent ploeg zit er in er de volgende ploegjes worden voorbereidt!

Nu wordt het ook zaak om wat meer aandacht aan de jonge duiven te gaan besteden . Het seizoen voor hun komt er nu snel aan . Op dit moment heb ik een ploegje van ongeveer 12 duifjes welke zeer goed trainen , maar de rest moet het nog echt aanleren. Ik denk volgend jaar toch iets eerder kweken om een grotere ploeg vliegklaar te hebben . Alhoewel ik nog niet weet of ze op de jonge duiven toer meegaan .

Het weer voor dit weekend ziet er nog niet zo goed uit maar dat kan nog goedkomen . Ik heb nog nooit zo vaak en zoveel weersite`s bekeken ;-).

8 juni 2015

Het ploegje dat mee mag op St Vincent:

1 doffer soort Gebrs limburg op verse eitjes

2 doffer soort K v Dommelen op groot jong en verse eitjes

3 duivin soort Gebrs limburg  op 12 dagen broeden

4 duivin soort P Solleveld/ Gebrs Limburg op jong 7 dagen

5 Doffer Gebrs Limburg op jong 7 dagen

 

 7 juni

Afgelopen zaterdag 2 vluchten gehad onder prima vliegweer. De eerste vanuit St Quentin en deze kwamen weer prima thuis , binnen 25 minuten waren ze er op 1 na binnen.

De 2e vlucht was uit Bourges en daar speelde ik 2 jaarlingen op , geen prijs maar waren mooi op tijd thuis.

Dinsdag is het zover ! Inkorven St Vincent 2015!! Ik heb er 5 duiven voor klaargemaakt . Dit weekend heb ik ze nog 2 lapvluchtjes gegeven , hopelijk zijn ze er klaar voor en nog belangrijker kunnen ze het aan .

Volgende week weten we meer .

31 mei 2015

En weer een week dichter bij St Vincent !! Nu gaat het echt opschieten en de laatste voorbereidingen worden getroffen . Van de week alle duiven voor St Vincent laten nakijken en ze mankeerden niets . Gisteren hadden we een vlucht uit Pont St Maxence en deze verliep wederom prima . Duiven kwamen wel allemaal mooi in hun eentje naar huis . De Aurillac ploeg zat volop bij de eerst aankomende duiven en ook deze ploeg is klaar met het invliegen .

Nu goed opletten dat ik geen fouten maak !

Ik heb ook wel ik geks wat ik nog niet eerder heb meegemaakt . Ik heb een krasbonte duivin welke gekoppeld is met 2 doffers , een blauwe en een donkerkras . Om beurten zitten ze  op het jong en ze voeren het ook alledrie . Alleen is het jong een rode !!  En dat kan dus niet . Ik heb dus een echte losbol op het hok ;-).

Eerst wilde ik dit jong niet aanhouden maar met dit verhaal kon ik het niet laten om het te ringen ....wie de vader dus is ...geen idee !

Op naar Volgende week !!

25 mei 2015

Gisteren met prachtig weer 2 vluchten gehad . De 1e was uit St Quentin , binnen 20 minuten waren er 16 van de 17 thuis en ze zagen er prima uit . 2e vlucht was vanuit Blois ongeveer 565 km . Er waren 4 jaarlingdoffers om ervaring op te doen . Dit verliep toch wel heel stroef hier . Voor het afslaan van de klokken was er pas 1 thuis en dat viel tegen. Na het afslaan was er nog een duif gearriveerd die er erg gehavend uitzag. Beide ogen zitten bijna dicht

20150524_225229.jpg

De 3e duif was er s`morgens rond half 11 en deze heeft ook averij opgelopen , broekpennen weg en bloed op zijn borst , ik denk ergens tegenaan gezeten .

De 4e is nog niet thuis .

Of nr 2 en 3 nog in de mand komen dit jaar is toch maar zeer de vraag , ze staan me teveel aan om mee te gaan gokken .

Op naar volgende week !!

18 mei 2015

Na een dag uitstel werden gisteren de duiven gelost vanuit Pont St Maxence met mooi weer . De duiven kwamen goed af en op 1 duifje na alles binnen het uur weer thuis . 1 ding viel me niet mee en dat was dat de duiven wat leeg thuiskwamen . Bij inkorven vond ik ze al te licht dus moet ik er deze week voor zorgen dat de duiven goed blijven eten .

Nog een paar weken en dan gaan het beginnen . De St Vincent duiven gaan nog 1 keer mee en dan mogen ze op rust. Ook ga ik nu iedere week een paar duiven rust geven , gewoon om ze niet te ver in hun reserves te laten laten .

Op naar volgende week!!

12 mei 2015

Zaterdag hadden we een vlucht vanuit Pont St Maxence met een keiharde zuidwesten wind .De eerste duif viel om 13. 14 . De duiven kwamen allemaal uit het noorden en het duurde ook wat langer dan voorgaande weken voordat ze thuis waren . Wel ben ik een jaarling doffertje kwijtgeraakt erg spijtig want het was een mooi beestje waarin ik het wel zag zitten , zal je altijd zien !

Deze week hou ik een paar jaarlingen thuis die over 2 weken naar de dagfond mogen . Vorig jaar deed ik dit ook en ik was er wel tevreden over hoe dat allemaal verliep . Ik denk dat het een goede leerschool is , even een keer het uithoudingsvermogen testen .

Deze week ook maar eens beginnen een ploeg samen te stellen voor Aurillac !!

8 mei 2015

Ik wil toch graag meedoen dit wekend , gelukkig wil mijn broer de duiven voor meenenemen. Dit weekend gaat het St Vincent koppel mee omdat ze volgend weekend waarshijnlijk eitjes moet leggen .

6 mei 2015

Rekening houdend met het weer aankomend weekend , heeft afdeling 7 het inkorven verplaatst naar vrijdag. Door andere afspraken kan ik dus helaas niet inkorven . Ik ga proberen de duiven zelf een stukje weg te brengen als het weer dat toelaat .

In het kweekhok ligt nu de 2e ronde jongen . Ronde 1 staat me mij uitermate aan , na een hoop selectie in het kweekhok  ben ik nu tevreden over het kweeksesultaat , maar dat zegt nog helemaal niets natuurlijk .

De duiven voor St Vincent heb ik gisteren gekoppeld .

3 mei 2015

Gisteren een hele mooie vlucht vanuit St Quentin gehad . De duiven zaten erg hoog en de aankomsten waren heel mooi om te zien. De eerste duif was er om 11.56 en om 12.22 had ik er 22 van de 28 thuis . En dat voor fondduiven ! Voor het afslaan moest ik er nog 1 en deze was er ook toen ik weer terug was . Dus ook deze week geen verliezen.

De duivinnen heb ik vanmorgen op weduwschap gezet , de doffers moeten de jongen nu alleen grootbrengen .

Op naar volgende week !!

27 april 2015

Zaterdag was het lang wachten totdat de duiven losgingen . Ook deze week kwamen de duiven weer goed naar huis , het duurde wat langer voordat ze thuis waren maar voor het afslaan konden de kleppen dicht !

De eerste duif was er om 16.29 en de laatste om 17.22.

Deze week ga ik de duiven langzaam aan op weduwschap zetten . De duivinnen speel ik vanuit het gangentje en na de eerste keer los te zijn geweest weten ze gelijk waar ze naar binnen moeten . Slimme beesten zijn het toch !!

Langzaamaan ga ik de voorbereidingen treffen voor St Vincent . Na lang wikken en wegen ga ik 2 duiven spelen . 1 Doffer en 1 duivin .....kan haast niet wachten

20 april 2015

Zaterdag een mooi vluchtje gehad vanuit Quievrain 216 km met een mooi tegenwindje . De duiven kwamen goed af . De eerste was er om 13.11 en de kleppen konden om 14.08 dicht . Ik had er 26 mee . 2 oude thuis gehouden en van de week van het hok een twee-jaarse duivin kwijtgeraakt ! Er jammer want ik zit al krap in de duivinnen .

Vandaag de eerste ronde gespeend en ik ben tevreden over hoe de jongen eruit zien.Alle kwekers zitten alweer op de 2e ronde eitjes ! Op naar volgende week !!

 

20150420_201526.jpg

12 april 2015

Vandaag de eerste wedvlucht gehad en na een nacht overstaan ben ik dik tevreden .

Om 11.34 was de eerste duif binnen en rond 13.08 was de laatste duif er ook . de laatste was trouwens een laat doffertje van 2014 ( met oude ring) welke vorig jaar maar 1 keer was meegeweest .

Ik had er 29 mee.

Op naar volgende week !

23 maart 2015 

Afgelopen vrijdag de vliegduiven bij elkaar gelaten en de meeste hebben al koppeltjes gevormd . 

Na 4 dagen broeden gaan de duiven op totaal weduwschap .

Ook alle duiven een wormpil gegeven en een luisdruppel.

De duiven zijn er bijna klaar voor!!

17 maart 2015

 

Na het schouwen van de eitjes lijkt alles bevrucht , dat is al vast iets !

Het wordt tijd dat ik de duiven in een trainingsritme ga krijgen . Tot nu toe laat ik de duiven los als het mij uitkomt. Het echte trainen begint met het verzetten van de klok . Tot die tijd is het behelpen, vaak is het al donker voordat ik thuis kom van het werk. Op zich geeft dit niets omdat de duiven pas over een flinke tijd moeten gaan presteren en die korte vluchtjes moeten ze maar aankunnen.

Maandag de 23e is de eerste africhting . Ik doe mee mits het weer goed .

De vliegduiven mogen vanaf vrijdag bij elkaar en mogen vrij koppelen .

20150317_161104.jpg

Een zuivere gebrs Limburg doffer !!

20150317_160611-1.jpg

Een mooie Jellema duivin!!

 

9 maart 2015

Het voorkoppelen heeft gewerkt alles zit op eieren .

Dit jaar wordt er alleen gekweekt uit de kweekduiven . Vorig jaar viel de kweek uit de vliegduiven tegen .Ik laat ze vanaf nu eerst bewijzen op de vluchten voordat ik eruit kweek .

Dan maar wat minder jongen .

De duiven gaan steeds beter vliegen maar dat komt denk ik ook omdat ik ze hele hele jaar loslaat en nu het zonnetje gaat schijnen willen ze wel .

Het kan me allemaal niet snel genoeg gaan dit jaar .Heb er zin an !!

 

 1 maart 2015

afgelopen woensdag 25 februari zijn de kweekduiven gekoppeld , het seizoen is dus begonnen !

Omdat ik altijd in september voorkoppel(dan zijn ze nog paarlustig) is het een fluitje van een cent .

Koppel 1  De haan /Solleveld x Gebrs limburg ( Rode Vanoppen )

Koppel 2 vanDommelen x E. Bloemen  (Gebrs Limburg/Eijerkamp)

Koppel 3 Gebrs Limburg x E. Bloemen (Roelofs)

Koppel 4 Schaerleackens x  Gebrs Limburg

Koppel 5 Gebrs Limburg x JellemA

Koppel 6 Solleveld x Gebrs Limburg

Koppel 7 Beens /Gebrs Limburg x Gebrs Limburg

Kopppel 8 Gebrs Limburg x Gebrs Limburg

Nu hopen dat er een supertje geboren wordt !!

De vliegdoffers en duivinnen gaan nu om dce dag los los om wer wat ritme te krijgen  en wintervet te verliezen.

Heb deze week nog 2 mooie jaarlingduivinnen van L. Outshoven gehad om mee te gaan vliegen. Zo gauw als ze gekoppeld zijn ga ik deze duivinnen overwennen !

 

 

17 februari 2015

Nu het zonnetje zo gaat schijnen krijg ik enorm veel zin om de duiven te gaan koppelen . Maar ik probeer echt nog even te wachten . Mocht het 1 maart mooi weer zijn dan ga ik aan de slag .

Ik heb nu al zin in het nieuwe seizoen en ben benieuwd of het dit jaar beter gaat . Immers , slechter dan 2014 gaat bijna niet !

1 februari 2015

Vandaag zijn de kweekduiven gescheiden . De bedoeling is om begin of half maart te koppelen .

Vandaag alle vliegduiven tegelijk losgelaten zodat ze de kans krijgen om een eigen partner te vinden . Ikzelf geloof hier  wel in .

  Binnenkort ga ik de duiven indelen naar welke vlucht wordt toegewerkt . De oude moeten minimaal 2 fondvluchten afwerken . Met de jaarlingen wordt hun fondprogramma rustig bekeken , iig krijgen 1 tot 2 dagfondvluchten . Dit jaar maar eens zuiniger op de jaarlingen zijn omdat afgelopen seizoen ik iets te onstuimig met ze was en ik daar de prijs al voor heb betaald ( op Perigeux 5 van de 6 jaarlingen verspeeld !!).

 

26 januari 2015

Deze maand gebeurt er nog steeds niet veel op de hokken . De kwekers zijn nog niet gescheidden en nu hoop ik maar dat het toch nog zo koud blijft dat er aan nestjes nog niet wordt gedacht .

Wel mogen de duiven 1 à 2 keer per week naar buiten en dan vliegen ze al best goed 

 

Aan de hand van concept vliegprogramma`s probeer ik voor mijn hokje een planning te maken .

Ik kom misschien dit jaar uit op zo `n 7 tot 8 vluchten , te beginnen met St Vincent !

4 januari 2014

Vrijdag 2 januari de vliegploeg geent tegen paramyxo . De vliegploeg bestaat uit ongeveer 30 duiven maar de doffers zijn in de meerderheid . Ik ga proberen een groepje als paters te gaan spelen !

Ben benieuwd!!

Ik heb de kweekuiven nog steeds niet gescheiden . Ik ben van plan om ze half februari apart te zetten en dan half maart koppelen .

 

27 december 2014

Op de valreep van 2014 zal ik nog eens wat in mijn maandboek zetten . De duiven zijn allemaal door de rui en na de vogelgriepperikelen probeer ik  de doffers en duivinnen om de dag los te laten .

Het plan 2015 is pas te gaan kweken in maart. Ik kijk nu al al uit naar de concept vliegprogramma`s zodat ik aan de planning kan gaan wennen! Oh ja en ik ga er toch een kleine afdeling aanbouwen zodat ik wat meer ruimte heb voor de jaarlingen . Dit moet begin februari klaar zijn , mits het weer een beetje mee wil werken.

22 september 2014

Hoogste tijd om weer wat te schrijven. Het is rustig op de hokken , de selectie is geweest en er zijn best veel duiven verdwenen . Vooral het kweekhok is kritisch bekeken en waar na 3 jaar niets of bijna geen jongen van over zijn mochten eruit . Ook qua bouw de duiven geselecteerd , vanaf nu moeten ze gewoon aan mijn normen voldoen . Duur of mooie stambomen is niet van belang , je moet toch geluk hebben met aanwinsten , waar ze ook vandaan mogen  komen .

Verder zitten de duiven in de rui . In de weekenden mogen ze er even uit maar de rest van de week blijven ze ivm met werk meestal vast zitten.Verder ( nog )niets nieuws onder de zon . 

11 augustus 2014

Na een heerlijke vakantie ff de stand van zaken . Oude duiven is helaas een saai seizoen voor mij gewonnen . Van de 5 geplande vluchten gingen er helaas 2 niet door!! Wat de jonge duiven betreft gaat het gewoonweg niet goed . Ik ben met 33 jonge duiven begonnen en heb er nu nog 17 . Op het oog mankeren ze niets maar zoveel verliezen baart me toch wel zorgen . Ik probeer de overgebleven duiven wel door te spelen tot het einde!!!

16 juli 2014

Het seizoen is helaas voor mij met de oude duiven al afgelopen , jammer dat Orange ook niet los kwam. Ik heb in ieder geval genoeg tweejaarse volgend jaar maar dat zijn bijna allemaal duiven zonder fond ervaring.

Donderdag gaan de jaarlingen die nog geen dagfond hebben gehad mee naar Tours om toch wat ervaring op te doen. Africhting met de jonge duiven ging ook niet door en zijn dichtbij gelost ...hopelijk komen er nog wel een paar vluchten .

8 juli 2014

Helaas ging Albi niet door .Dit komt wel in de knel met mn planning , deze groep mag waarschijnlijk naar Ti\ours als ze er goed aan toe zijn.

Vanavond 4 a 5 duiven inkorven voor Orange ochtendlossing .

2 juli 2014

Gisteravond 5 jaarlingen ingekorft voor Albi. 1 duivinnetje en 4 doffers. Duiven waren in goede doen, hopelijk gaat het weer dat ook doen . De voorspellingen zijn op dit moment niet best !!

29 juni 2014

Afgelopen vrijdag heb ik toch meegedaan aan Bordeaux Agen ZLU. De duiven waren goed en ik kon mezelf niets wijs maken waarom ik niet mee zou kunnen doen.

Op vrijdag kwam er niets thuis dus zaterdag er weer vroeg uit. Om 07.10 kon ik een jaarling doffer klokken en daar was ik heel blij mee.Daarna dacht ik van ach het duurt me te lang ik ga nog even lekker in bed liggen. Om 10.45 eruit gegaan en er zaten er nog 3 op me te wachten . Dus van de 5 jaarlingen 4 rap thuis , ik ben niet ontevreden .

Dinsdag as inkorven voor Albi , ik doe met 5 jaarlingen mee 

22 juni

Gisteren vol spanning gewacht op de 6 jaarlingen vanuit Periqeux, helaas is dit uitgelopen op een ontgoocheling. 6 mee en nu om 08.00 zondagmorgen 1 thuis. De duiven waren volgens mij in goede doen maar ergens heb ik iets gemist , weet alleen niet wat.

Ik korf morgen waarschijnlijk niet in op Bordeaux want zoveel nog weg is een teken aande wand.

Hopelijk ben ik het lek voor Albi te boven. we zullen zien!

19 juni 2014

Dinsdag 6 jaarlingen voor Periqeux ingekorft . 3 doffers en 3 duivinnen . Het wordt wer een pittige vlucht , ben benieuwd of ze het aan kunnen .

16 juni 2014

Om elf uur vanmorgen kwam de doffer van St Vincent thuis , wel afgevallen maar zag er nog best goed it. Het beestje was uiteraard wel uitgehongerd. Toch grappig want dit was een heel pittige St Vincent en dit doffertje een echte vitesse duif welke gespeeld wordt als fondduif . Ik ga m oplappen voor Orange !!

15 juni 2014

Helaas was St Vincent voor mijn 2 duiven te zwaar , tot op heden is er nog geen thuis.

Op periqeux gaan naar alle waarschijnlijkheid 6 jaarlingen mee .

12 juni 2014

Afgelopen dinsdag Nationaal St Vincent ingekorft bij pv De getrouwe doffer in Utrecht. Was erg leuk om te doen en ik werd direct zeer netjes en vakkundig geholpen . Een goede 1e indruk over het Nationaal inkorven. De spanning is trouwens voor mij bijna niet meer te houden !! Kunnen ze het ? Hopelijk kan ik het over 2 dagen hier opschrijven . Het wordt iig een pittige vlucht !!

9 juni 2014

Afgelopen weekend 2 vluchten gehad st Quentin , 285 km, en Salbris , 565 km, .

Van de korte baan kwamen de duiven langzaam en er is er nog 1 achter. Wel werd er tot mijn grote verbazing begonnen met de 1e prijs in de club met een duivinnetje die ik vanmijn broer L. Outshoven  heb gekregen ( kleindochter Fodsje Homma) .Van Salbris kwamen de duiven hier ook met grote verschillen waarvan de laatste op zondagochtend aankwam.

De groep voor Periqeux is nu ook klaar en mag nu rusten.

 

Morgen St Vincent inkorven er gaan 2 duiven mee ....spanning begint op te lopen !!

 

1 juni 2014

Gisteren hebben de duiven Sezanne gevlogen , een vluchtje van ong. 390 km.

De duiven kwamen goed naar huis maar ik begon wel laat, in de vereniging geen prijs . We alle 13 binnen een uur in de klok . Vanmorgen alle duiven een vitaboli opgestoken voor wat extra energie, of het wat doet zullen we deze week bij de trainingen zien . Nog 12 dagen tot aan St Vincent , de twee duiven die mee moeten krijgen nu rust en probeer ik hiervoor klaar te maken . De spanning stijgt !!!!

30 mei 2014

Vanochtend zijn alle 38 jongen geent tegen paramyxo , meer jongen zullen er niet bijkomen , eerder zal er her en der wel wat afvallen . Want dit aantal is mij eigenlijk wat teveel !

De twee duiven voor St Vincent zij voor de laatste keer mee , deze week naar Sezanne , 390 km . Daarna mogen ze rusten voor mijn allereerste keer St Vincent !!!

27 mei 2014

Helaas nog een afvaller voor dit jaar . Het is een laat doffertje van 2013 welke nog 3 oude pennen had laten staan . Vandaag heeft hij er 1 gegooit dus is ook klaar voor dit seizoen. Ik heb nog immers 5 broers die het dan maar moeten gaan waarmaken .

Mooie bonte doffer uit 2 duiven van G Vedder Tuk ( ras gebrs Limburg).

26 mei 2014

Afgelopen weekend zijn de duiven meegeweest op 2 vluchten ,4 op Vierzon 560 km en 20 naar Peronne 290 km. Van beide vluchten kwamen de duiven goed thuis . Het wordt nu tijd om te gaan kijken welke vluchten de duiven nog meegaan voordat het echte werk gaat beginnen . De 2 duiven voor St Vincent hou ik misschien thuis . Evenals de duiven die Vierzon hebben gevlogen , die krijgen een weekje rust en mogen volgende week weer mee. Verder hou ik misschien nog een paar duifjes thuis om extra rust te geven maar dat kan donderdag maar weer zo anders zijn .1 late duivin is klaar  voor dit jaar , ze speelde op 3 oude pennen en deze zijn gewoon helemaal weggesleten . Wel kwam ze iedere week heel netjes op tijd naar huis . Ze mag nu gaan ruien en wordt bewaart voor het volgende seizoen.

Nog 3 weken en dan mag ik eindelijk !!! Voor het eerst inkorven op St Vincent !! Nu is het zaak de duiven proberen gezond te houden ....maar ja , wie niet .

Zaterdag zijn de jonge duiven tegen de pokken geent en vrijdag worden ze geent tegen paramyxo , hebben we dat ook maar weer gehad!

18 mei 2014

Gisteren een vlucht van ongeveer 370 km met kopwind gehad . Duiven kwamen mooi naar huis toe waren wel wat moe maar waren verder prima in orde . Volgende week een dagfond vlucht  en een vitesse vlucht . Kan ik kiezen wat ik mee wil doen , hangt een beetje van het weer af . De St Vincent duiven gaan iig naar de korte vlucht en dat is waarschijnlijk hun laatste oefenvlucht voor St Vincent!!

12 mei 2014

Gisteren hebben we een zeer natte vlucht uit Quivrain gehad . Alles weer op het hok maar wat zagen de duiven eruit zeg.Hopelijk is volgend weekend het weer beter.

4 mei 2014

Gisteren een mooi vluchtje gehad uit Quivrain 216 km. De duiven kwamen best goed maar helaas moet ik nog een mooie zwartbonte doffer hebben . Gisteren heb ik na de vluchten de rijpe jongen losgegooid en die waren bijna een uur uit het zicht en ook hiervan mis ik tot nu toe nog 1 duifje. Maar ik heb nog hoop dat ze vandaag nakomen !!

1 mei 2014

Afgelopen weekend een vlucht uit Nijvel gehad ong 180 km . Ikzelf was lekker koningsdag in Amsterdam aan het vieren en de duiven moesten er maar inlopen . Ze waren wel voorzien van volop voer en water .

Zondagochtend was ik weer thuis en  alle vliegduiven waren netjes thuis waren en ze zagen er goed uit, alleen was een kweekduivinnetje ( een late van 2013) ontsnapt. Meestal raak je dit soort duiven kwijt is mijn ervaring maar wat schetst mijn verbazing , woesdag zat ze op het hok , magertjes  maar verder prima . Ze kroop direct op haar kleine jonkies . Ik was hier super blij mee!!!

Duiven zitten deze week volledig op weduwschap , zoveel fijner vind ik !

 

 

21 april 2014

Zaterdag een vluchtje van 150 km gehad met een mooi oostenwindje. Duiven kwamen beter af , wel allemaal alleen ! Op zondag kwam het laatste doffertje dus volgende keer weer een  complete ploeg.

Voor de vlucht heb ik alle kleine jonkies voor het inkorven bij elkaar gezet voor de nacht, werkte prima!!

13 april 2014

Vanaf deze week zal ik weer elke week een stukje plaatsen over het verloop op de vluchten.

Gisteren vlogen wij hier Gilze Rijen een vluchtje van ong. 80 km. Hier verliep de eerste keer met de wagen mee moeizaam . Misschien komt dit doordat de jaarlingen als jonge duif weinig zijn meegeweest. Op dit moment mis ik er nog 1 , een duivinnetje, en uiteraard mijn favoriet voor aankomend jaar :-(.

De eerste 3 aankomende duiven waren alle 3 van de comb Knopper/Schipper! Hopelijk gaat het volgende week soepeler maar ik zeg maar tegen mijzelf dat ze wel geleerd hebben deze week!!

30 maart 2014

Na het verzetten van de klok is het seizoen voor de vliegduiven begonnen. Vandaag moesten ze voor het eerst verplicht trainen dit om de duiven een basisconditie te geven . Verplicht 3 kwartier vliegen en daarna open hok . Na een week mogen ze normaal gesproken vrij vliegen , maar de duiven zitten nu nog op het nest dus trainen slecht uit zichzelf, althans op mijn hok ! De duiven gaan nu weer iedere dag los als het werk dit toelaat .

 

De eerste jongen lopen nu zo`n 10 dagen apart en zien er goed uit. Het is een zooitje qua kleur maar ik vind het tegenwoordig wel grappig.

Verder heb ik vast een voorselectie gemaakt van duiven voor de middaglossingen en voor de ochtendlossingen . Of dit handig is zal de tijd moeten uitwijzen , iig maakt het duidelijk hoe de indeling in grote lijnen wordt 

17 februari 2014

Vandaag het design van de website aangepast . Ik vind het op deze manier iets overzichtelijker.

Verder met de kweek gaat het goed , nooit eerder meegemaakt maar alle eitjes zijn bevrucht tot nu toe , of ze allemaal uitkomen is een ander verhaal .

Duiven zien er erg goed uit maar dat zal ook te maken hebben met het zachte weer . Aankomende dagen verwacht ik weer de eerste jonkies en dan is het seizoen dus echt begonnen !!!

3 februari 2014

Vandaag een paar koppels op foto gezet en geplaatst op de site onder kopje Kweekhokje. Bijna alles zit op eitjes , enkele duivinnen hebben niet zo een haast , maar dat heeft mij nog nooit geboeid . Het komt vanzelf goed .

Al 1 laat duivinnetje is gekoppeld aan een kweekdoffer . Van dit koppel ben ik erg benieuwd naar de jongen. De doffer is een kleinzoon van het Orleans doffertje van A. Schaerleackens via R van Wilgenburg x een halfzus van de 1e nationaal Perigeux van E Bloemen Staphorst(gebrs Limburg x Eijerkamp), een snel koppeltje dus !! De vader van de doffer (AS) heeft al meerdere hele knappe duiven gegeven zowel op mijn hok als bij R van Wilgenburg Zeist.

 24 januari 2014

De 6 koppels die ik in het najaar had voorgekoppeld heb ik toch maar samengezet, de reden is dat ik het niet meer hield en graag aan seizoen 2014 wil beginnen! Twee doffers probeer ik te koppelen aan wat late duivinnen maar dat loopt nog niet vlot . Binnenkort zal ik mijn kweekoppels op de pagina kweek zetten met hopelijk wat foto`s!

Laatste aanwinst is een halfzus van de 1e Natinaal Perigeux 2013 bij Dhr Bloemen uit Staphorst.

10 januari 2014

Door het aanhoudende zachte weer heb ik toch de duiven gescheidden . De eerste eitjes werden al gevonden . Koppelen zal ik naar het nu lijkt eind februari gebeuren, vroege jongen stap ik waarschijnlijk vanaf . Maar of ik kan zo laat koppelen moet nog blijken .

29 november 2013

 

al een tijdje niet veel gemeld maar de rui is goed verlopen. Nog een enkele duif moet een pennetje gooien ! Ben al bezig met de planning voor aankomend jaar en ik wil indien mogelijk 4 vluchten spelen . Daarna lekker op vakantie!

Voorkoppelen doe ik sinds vorig jaar en ook dit jaar is dit weer geweldig verlopen. Dus de kweek kan in maart beginnen.

Duiven zitten nog allemaal bij elkaar , scheidden doe ik denk ik pas in januari

23 september 2013

De jonge en oude duiven ruien nu volop . Ik heb de jonge doffertjes vast apart op het vlieghok gezet om een plekje te veroveren .De laatste aanwinst heb ik gehaald bij dhr BK Snijder uit Ten Post.

Het betreft een prachtige kleindochter van de Rode Vanoppen van de Gebrs Limburg Zuidveen .

17 juli 2013

Orange bleek voor de duiven een stap teveel . Tot op heden mis ik alle 4 de jaarlingen. De duiven van Comb Knopper/Schipper zijn er wel met 1 prijs waar ik wel weer tevreden over ben. Het marathon seizoen zit er hier op en ik kan tevreden erop terugkijken .Nu richten op de natoer voor de jonge duiven!!

111e Nat. Perigueux S3 & 897e Nat. Orange S3 2013

12 juli 2013

Alles staat klaar voor de aankomsten van Orange. Of dat vanavond al is betwijfel ik maar je weet maar nooit. Het belooft een pittige vlucht te worden!

De jonkie`s hebben voor 2e maal coli, iets wat ik niet goed begrijp hoe dit kan  . Affijn ze worden nu voor 6 dagen gekuurd met 4 in 1 van de Weerd

 8 juli 2013

Gisteren de ploeg voor Orange afgericht. Het schijnt weer een zwaar weekend te worden. De duiven zijn goed dus ga meedoen!! 

2 Juli 2013

Om 18.00 melde het laatste jong zich !! Dik tevreden!!

Vandaag de eerste africhting voor de jonge duiven. Ik heb er 19 meegegeven de eerste 6 kwamen tegelijk om 09.35 . Nu om 11.40 nog 6 te gaan, hopelijk komen ze nog na !

30 juni 2013

Ik heb besloten om nog 1 vlucht mee te doen en wel te weten Orange ochtendlossing. Ik probeer een ploegje van 6 duiven klaar te maken . De duiven heb ik gisteren afgericht vanuit Ede , de bedoeling is de duiven aankomend weekend nog een keer zelf weg te brengen!!

23 juni 2013

Gisteren de vlucht uit Perigeux gespeeld met voor het eerst mn jaarlingen mee. Ik ben meer dan tevreden over het verloop maar van een echte fondvlucht mag je niet spreken met zoveel wind van achteren.Maar wind zal er altijd staan en voor mij mag het de pret niet drukken.  Had een echte snelheidsdoffer van de Comb Knopper/Schipper voorop!!Wel 1 doffer op dit moment nog achter!

De eerste van Perigueux, 69e Nationaal , een duif van Comb Knopper/Schippers!!

21 juni 2013

Wachten op de duiven in Perigeux losgaan. Voor mij de eerste sereieuse test op de fond.Hopelijk kan ik een prijsje pakken!!

 

8 junie 2013

De duiven zijn weer allemaal thuis maar kwamen niet goed genoeg af voor mijn gevoel. Hoewel ik wel moet zeggen dat de duiven er na thuiskomst goed aan toe waren. Al 3 weken achter elkaar heb ik een gekregen doffer van mijn broer L Outshoven als eerste op het hok, de kans is groot dat deze jaarling ( zie foto) bovenaan de lijst gaat maar ik heb nog een volle week tot inkorven voor Perigeux

 

7 juni 2013:

Vanavond worden de Perigeux duiven ingekorft voor hun laatste training met de wagen. Er mogen er 5 mee, alllemaal jaarlingen. Ik wil proberen , als de tijd het toelaat , om volgende week de duiven nog even individueel een lapvlucht te geven . Morgen weer tegenwind dus een mooie leervlucht!! Oh ja ik heb de duiven stevig opgevoerd zodat ze morgen niets aan krachten inboeten hoop ik .

2 juni 2013:

Helaas geen duiven in de prijzen op Brive. Rond 4 uur in de middag en na het klokken uitslaan was de laatste er ook. Ik maak ze nu klaar ook voor Perigeux !

1 juni 2013: De duiven kregen een zware vlucht vanuit Sens voor de kiezen . S`avonds 3 van de 5 thuis en de volgende dag om 10 uur de ploeg weer compleet. Hopelijk hebben ze hier veel van geleerd . Ze gaan nog 1 keer mee voor Perigeux

 28 mei 2013:

vanavond twee duiven ingekorft voor Brive!! 1 snelheidsduif en 1 overnachtduif. We wachten af of het succesvol wordt!

 

26 mei 2013:

dit weekend geen duiven mee op de vlucht . Na vorige week laat ik ze een weekije extra herstellen.Dinsdag 2 2jaarse inkorven voor Brive. Dit zijn nog 2 duiven van de Comb Knopper/Schipper. Ze krijgen een laatste maar eerlijke kans, er moet prijsgevlogen worden !!

18 mei 2013:

Het moest een makkelijk vluchtje zijn maar het liep uit op ee loodzware vlucht vanuit Nanteuil. Om 17.43 was de eerste in de klok , de laatste snelheidsduif die ik nog heb. Daarna durde het een uur voor de volgende , een mooi fondduivinnetje. S`avonds om 10 over 9 kwam de Witbonte aan en toen stilte . 4 thuis van de 7.Zondag om 7 uur op en er zaten eral 2 te wachten , een uur later was de laatste er ook! Sommige hadden best een jasje uitgedaan maar vreemd genoeg de laatste niet! Verder waren de duiven snel hersteld, heb ze toch maar voor anderhalve dag BS gegeven.

11 mei 2013:

Met hoge snelheden kwamen de duiven vanuit pommereoul aan .Niet zo rap achter elkaar als de vorige weken maar wel met een uurtje alles thuis dus weer tevreden. Deze week voor het eerst laten controleren op het geel en bij de doffers en duivinnen was niets te vinden ! Deze hebben vorig jaar in september een laatste geelkuurtje gehad!! Ook hierover ben ik dus zeer tevreden . Vanaf nu worden de duiven wel iedere week gecontroleert. Ze mogen vanaf nu niets meer mankeren !

4 Mei 2013:

Weer een goede africhting gehad,nu vanuit Nivelles. Alles komt door elkaar dus dat stemt gerust ! De eerste 2 waren doffers en ipv naar binnen te gaan klepperden ze er lustig op los , prachtig om te zien!! Misschien dat ik toch ook Brive meespeel maar dat is helemaal afhankelijk van het weer. Met goede weerberichten ga ik er 2 voor klaarmaken.

27 april 2013:

Duifjes kwamen goed af op een duivinnetje na , die kwam pas rond half zeven aan . Maar mankeerde niets en zag er gewoon goed uit .Weer tevreden!

 

03 april 2013:

De laatste aanwinst  voor het kweekhokje.

03 april 2013

Zit hier zwaar te twijfelen om voor zaterdag in te korven . Ze hebben de training nodig want zijn nog best onervaren maar de temperatuur laat te wensen over. Twijfel hier in Zeist dus!!

 

 

12 april 2013:

Vanavond inkorven , de hele ploeg mag mee ! Het gaat beginnen!!

15 april 2013:

Toch een laat jong vanuit Geertruidenberg verspeelt De andere zeven hebben er toch een hele dag over gedaan om thuis te komen . Maar deze berichten hoorde ik wel meer dus maak me geen zorgen!

 

20 april 2013:

7 duiven mee naar Duffel , voor fonduiven een vlot verloop .Binnen 20 minuten na de eerste duif alles binnen , dik tevreden!!

22 april 2013:

Voor zover mogelijk heb ik  al wat vluchten uitgezocht voor 2013. St vincent middaglossing met 2 tweejaarse. Ochtendlossing bordeaux jaarlingen. Hierna bekijk ik of nog een vlucht mogelijk!!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb